СПЕЦИАЛНИ и АВТОРСКИ МАСАЖИ в Holistic Gallery Rudraaksha

и Няма коментари

…Чрез тялото се докосваме до божественото. Когато позволим на енергията в тялото да тече, ставаме пера от блаженство.

Имаме удоволствието да ви представим дългоочаквания проект на Holistic Gallery Rudraaksha – Автентичен дълбокотъканен масаж „Рудраакша”.

Авторският масаж е създаден от Димитър Попов – мениджър и управител на Holistic Gallery Rudraaksha. Базиран е на многогодишния му алопатичен опит, както и на специализациите му в Азия, Европа и България. Решен да вложи всички познания и потенциал, той комбинира дълбоко въздействащи масажни похвати, базирани на йога разтягания, целящи да премахнат корена на неразположенията в тялото.

„Да възстанови и балансира енергиите в тялото, да „усмири” трите доши Вата, Пита и Кафа е в основата на Дълбокотъканен масаж „Рудараакша” – разказва авторът на масажа Димитър. „Заложил съм на богатия си опит, овладян в работата си през всички тези години. Смятам, че индивидуалният подход към клиента, съобразен с моментното здравно състояние е мотивираща сила за положителния краен резултат. Дишането е много важна част за правилното функциониране на организма, а масажът подпомага именно това – подобрява дишането и ни учи, че диханието е може би най-директния начин за насочване на вниманието към вътрешния ни свят и истинските възможности на тялото и духа ни. Масажът е по-плътен, дълбок и загряващ. Въздействайки на тялото в дълбочина, той способства правилно да се разтегнат ставните връзки и сухожилия”, споделя още Димитър.

 

Рудараакша дълбокотъканен масаж забавя процеса на стареене, контролира теглото подпомага дълбокия сън, насърчава общото благополучие и здраве! Специално аюрведическо сусамено масло стимулира кръвообращението и подпомага освобождаването от токсините.

Масажът дава облекчение на хора от всички възрасти и занимания – от бебета до възрастни хора; от любителите на спорта и професионалните спортисти до домашния градинар и пренатоварения и стресиран човек на бизнеса.

Дълбокотъканният масаж Рудраакша се концертира върху:

 • Жизнената енергия (контролира метаболизма и регулира ЦНС, енергия на жизнената сила);
 • Дишане;
 • Стабилно кръвообращение;
 • Да наместим частите на тялото в правилното им положение чрез йога разтягания.

Ползи от Дълбокотъканния масаж Рудраакша:

 • Възстановява и балансира енергията;
 • Балансира Вата, Пита и Кафа;
 • Подобрява подвижността и гъвкавостта;
 • Подобрява дишането;
 • Подобрява циркулацията;
 • Изправя стойката;
 • Увеличава силата и издръжливостта;
 • Облекчава стреса, безпокойството, напрежението, изтощението;
 • Забава процесите на стареене;
 • Контролира теглото;
 • Подпомага дълбокия сън;
 • Подобрява общото здраве и благополучие.

Дълбокотъканен масаж Рудраакша – най-прекият път към поддържане на добро здраве на тялото и духа!

 • Продължителност: 50 мин.          80′ мин.
 • Цена:                       68 лв.             108 лв.
„Рудраакша релаксиращ масаж“ е по-мек варианат на „Рудраакша дълбокотъканен масаж“ и освобождавайки в дълбочина напрежението в тъканите, се постига по-дълготраен и релаксиращ ефект. Едновременно с това тялото се тонизира и презарежда.
Сила, координация, гъвкавост и повишено чувство за благополучие са някои от ползите от този вид масаж. Той е ефективно средство за справяне с болките в гърба и някои различни други блокажи в тялото.

 

 

 • Продължителност: 50 мин.          80′ мин.
 • Цена:                       68 лв.             108 лв.

 

Пътят по който човек е създаден, пътят по който идват болестите, пътят по който човек оздравява, пътят по който болестите се развиват, теоритичната и лечебната основа на всичко е Дванадесетте меридиана. От меридианите зависят животът и смъртта. Чрез меридианите, може да се лекува болестта.”

Ней-Дзин

Рудраакша енергиен масаж е новият реализиран проект в колекцията ни от авторски масажи в Holistic Gallery Rudraaksha. Авторът Димитър Попов е вложил познанията и опита си по китайска медицина, акупунктура и акупресура и биологично активните точки.

Защо Рудраакша енергиен масаж?

Случвало ли ви се е да усещате болка или смущения в определени моменти, но да Ви е трудно да установите откъде идва проблемът?

С работата по хода на меридианите и активизирането на биоактивните точки, целим да се хомогенизира и хармонизира енергията им. Чрез масажа се провокира балансирането на енергията Чи, под чието въздействие се извършва цялата жизнена дейност на човека. За да е налице живот, трябва да има органи и енергия. Без енергия органите са мъртви. А за да има смисъл животът, органите и енергията трябва да са в единство.

Какво представляват 12 -те меридиана?

Меридианите са енергийните канали на тялото и са разположени по двойки симетрично под кожата или дълбоко в тялото. Всеки от 12-те меридиана има сложна мрежа от разклонения, чрез които захранва с енергия прилежащата му област. Местата, където меридианите стигат повърхността на кожата са т.н. биологично активни точки /биоактивни точки/.

Биоактивните точки се разполагат по меридианите на тялото и  се усещат като участъци с по-висока плътност при масажиране в определената област, в която се предполага, че са разположени точките. Стимулирането им води до подобряване на функционалното състояние на имунната система и е от полза при борбата с някои простудни заболявания и грип. Въздействайки върху тези точки се постига общо укрепване на организма, а също и върху органи като черен дроб, бял дроб, тимус, бъбреци и надбъбречни жлези.

 

На какво влияе Рудраакша енергиен масаж?

Рудраакша енергиен масаж е един от най-ефективните методи за подобряване на здравето, защото:

 • Стимулира кръвообращението и метаболизма;
 • Премахва спазми;
 • Коригира високо кръвно налягане, задържането на течности в организма и затлъстяване;
 • Регулира енергийния дисбаланс;
 • Намалява стреса;
 • Балансира се телесните течости и нервната система.

Помага и при:

 • Главоболие, мигрена, менструални болки;
 • Болки във врата, гърба кръста, ставите;
 • Заболявания на периферната нервна система (радикулит, плексит, неврит, дископатия);
 • Функционални разстройства на нервната система – стерс, депресия, отпадналост, световъртеж, тревожност, безсъние, сърцебиене;
 • Заболявания на вътрешните органи;
 • Стерилитет и др.

 

 • Продължителност: 50 мин.   80 мин.
 • Цена:                      68 лв.      108 лв.

Димитър Попов е един от основоположниците на Аюрведа движението в България и управител и съосновател на Holistic Gallery Rudraaksha. Инструктор и терапевт практикуващ широк спектър холистични методи за оздравяване и лечение на тялото и психиката, като например: Терапевтичен Аюрведа масаж, Аюрведичен йога масаж, Ку Ние Ки – Тибетски лечебен масаж, Чи Ней Цанг масаж, Китайски лечебен масаж, Тай масаж 4-то ниво, Масаж с Вулканични камъни, „Енергиен масаж”, „Усуй рейки”, ”Омни рейки”, „Каруна рейки”, „Фасиотерапия”, Даоистки методи за трансформиране на стреса в Жизненост, Рудракша терапия, „Су джок”, „Акупресура”, „Апитерапия”, „Лимфен дренаж, „Тай Чи”, „Ба Гуа” и други техники и практики за лечение и самоусъвършенстване. Преминава през специално обучение по Аюрведа-масаж, хранене, готвене и терапевтични практики в Kerala Ayurvedic Health Care (TM), Индия.

Масажът е начин да се свържеш с жизнената енергия в нечие тяло и да усетиш къде има недостиг, да усетиш къде тялото е непълно, да го направиш отново цяло… да помогнеш енергията на тялото, да не бъде нецялостна, да не бъде дисхармонична. Когато енергиите на тялото се подравнят една спрямо друга и се превърнат в един хор, тогава си постигнал успех. Имайте голяма почит към човешкото тяло. То е самият олтар на Бога, храмът Божии! И с дълбока почит и молитва учете изкуството си. Това е едно от най-великите неща, които могат да се научат” – споделя Димитър.

„Авторски масаж Димитър Попов“ е базиран е на многогодишния му алопатичен опит, както и на специализациите му в Азия, Европа и България. Решен да вложи всички познания и потенциал, Димитър комбинира дълбоко въздействащи масажни похвати, които задвижват енергията в тялото и стартират мощен лечебен процес.

 • Продължителност: 50 мин.          80′ мин.
 • Цена:                       68 лв.             108 лв.

Перцептивна остеопатия

Предимството на Перцептивната остеопатия е в нейната пълна яснота и простота при конструирането на лечебната процедура. Методът работи върху дълбоките причини за здравословните проблеми и е изключително ефективен, бърз и безопасен. За разлика от мануалните масажи, при които има механични въздействия върху тялото чрез различно подбрани похвати, Перцептивната остеопатията е метод на минимално физическо въздействие върху нашия „вътрешен свят”, чрез фино и деликатно докосване но с много реален и бърз ефект.

Ако човек е абсолютно здрав, методът няма да навреди по никакъв начин, но върху уморен и изтощен организъм Перцептивната остеопатия ще има мощен с нищо несравним лечебен ефект. Още повече, че когато тялото боледува, нямаме много варианти за избор, освен най-важния – да се лекуваме. Лекото докосване от ръцете на квалифицирания терапевт ще пробуди тялото Ви по нов начин. Повечето клиенти по време на терапията се „изключват”, изпадат в състояния подобни на медитация или дълбока релаксация, а след процедурата се „събуждат” свежи и енергични. Болките в различните части на тялото изчезват, а тялото е напълно презаредено. Перцептивната остеопатия е средство не само за лечение, но и за закаляване и повишаване жизнените сили на организма. Енергийното въздействие на метода балансира биопотоците в тялото. Жизнената енергия се стимулира и така се помага на тялото да приема и отдава енергия, което мобилизира лечебния процес.

Перцептивната остеопатия разглежда човешкото тяло като цялостна система, обединена от огромна мрежа взаимозависими връзки: структурни, физиологични, биохимични и енергични. Ето защо наричаме този подход холистичен, защото призовава да разглеждаме нарушенията в организма не само на местно ниво (в даден орган или система), а в сътрудничество с всички структури на тялото – физически, психически, енергийни и духовни.

От гледна точка на Перцептивната Остеопатия, причината за голяма част от болестите са т.н. „остеопатичи дисфункции” или продължително напрежение в гладката и скелетната мускулатура. Това напрежение създава фасциални нарушения, което пък се предава и върху останалите тъкани и се получава дисбаланс в системите на тялото. Това от своя страна провокира развитието на различни функционали разстройства далеч от мястото, където се е получило първоначалното  напрежение. Задачата на опитния терапевт остеопат в този случай е да открие тези зони /дисфункции/ в тялото и да ги елиминира.

Мануалният терапевт, прилагащ перцепция в практиката си достига до съвършено различно, много по-високо ниво на ефективност. Това не е просто усъвършенстването му като професионалист, а придобиване на немислими до този момент възможности при диагностиката и лечението.

Какви са предимствата на метода Перцептивната остеопатия и с какви състояния и нарушения се справя:

Безболезнено и безопасно лечение при:

 • остра и хронична болка
 • болки в гърба
 • болки в мускулите
 • болки в ставите
 • главоболие
 • мигрена
 • бронхиална астма
 • Възстановяване след травми:
 • счупвания
 • натъртвания
 • травми на врата, „камшичен удар“
 • навяхвания, разтегнати връзки
 • ограничения при движение и др.
 • срамежливост и нерешителност
 • чувство на обида
 • болка от загуба, скръб
 • гняв, злоба, избухливост, раздразнителност
 • хронична умора
 • нарушение на съня

Перцептивната остеопатия – корекция на психоемоционални състояния

Стресът не е просто неприятно усещане. Той предизвиква дисфункции в тялото и води до развитие на заболявания. В наши дни вече не буди съмнение фактът, че причините за много заболявания са психосоматични.

Освобождаване „тук и сега“ от емоционалния проблем:

• страхове, тревожност
• срамежливост, нерешителност
• чувство на обида
• болка от загуба, скръб
• гняв, злоба, избухливост, раздразнителност.

 • Корекция на психоемоционално състояние, проявяващо се в определени моменти (мисли или при среща с източника на раздразнение – човек или ситуация).
 • Корекция на скрити, неосъзнати от пациента тригери на стрес (на подсъзнателно ниво).
 • Прилагане на перцептивна терапия при лечение на психосоматични заболявания, т.е. заболявания, възникнали в резултат на взаимодействие на психически и физиологични фактори. Методът позволява значително да се подобри състоянието на пациентите при бронхиална астма, хипертония, диабет, псориазиз и др.

Естетични корекции на тялото

 • Подобряване на осанката (прегърбване, формата на гръдния кош, изкривяване на гръбнака и т.н.)
 • Естетична корекция на фигурата (премахване на натрупвания в областта на хълбоците, корекция на формата на корема, бедрата)
 • отстраняване на отоци
 • отстраняване на ефекта „портокалова кожа“
 • подобряване на цялостния външен вид на кожата

Остеопатична естетика на тялото

 • Корекция на формата на гръдния кош
 • Корекция на формата на корема и кръста
 • Корекция на формата на врата
 • Козметична корекция на белези
 • Отстраняване на оттоци – остеопатичния лимфодренаж (не „избутване“ на лимфата, а осигуряване на нормалния процес на циркулацията й)
 • Корекция на телесния контур (талия, дупе, „бричове“, колене, рамене и т.н.)
 • Корекция на формата на гърдите (млечните жлези)
 • Повишаване на еластичността на кожата
 • Подобряване на външния вид на кожата (плътност и тен), отстраняване на ефекта „портокалова кожа“
 • Подобряване на общото състояние и повишаване на тонус.

Ефектът и всички ползи се проявяват веднага и са видими дори след първата процедура!

В процеса на лечение

 • установяват се и се отстраняват причините на заболяването
 • ускорява се зарастването на тъканите
 • предотвратяват се рецидивите на болестта
 • балансира се работата на целия организъм

Продължителност: 50 мин.

Цена:                       68 лв.

Flow oil massage е фина, но с дълбоко въздействие терапия, целяща отпускане и релаксиране на цялото тяло, като същевременно повишава жизнения тонус и фините вибрации на енергийното ниво.

По време на масажа, усещате цялото тяло затоплено. Вибрациите от движенията на терапевта се отразяват на всички нива – мускули, стави, сухожилия и кости. Чувството, че тялото е приятно отпуснато и леко, идва най-вече от специфичните техники и ударно – вибрационните похвати, които терапевтът прилага.

Според автора на масажа Димитър Попов:  „няма нищо друго какво да кажа, освен: поток, поток, и пак поток от енергия“. Масажът Ви носи моментално облекчение, усещане за цялост, баланс сякаш сте в собствено пространство от хармония и непрекъснатост, свързаност със себе си.

Масажът е поток и потокът е масаж. При това енергиен.

Ефектната компилация на умело съчетани техники, въздействащи на енергийни меридиани, рефлекторни зони и биоактивни точки „разтапят“ блокажите и уплътненията причиняващи дисбаланс в организма.

По този начин потокът на енергия може свободно да протече по меридианите в тялото. Масажът излъчва финия аромат на сусамовото олио и оставя у Вас усещане за лекота – сякаш се реете в една сусамена феерия, която е съчетана с колосалното разнообразие от похвати и Ви носи различни по интензитет усещания. Сусамовото олио, използвано в масажа, се придвижва безшумно и в синхрон с кожата ви. Придава ѝ естествена топлина и еластичност.

Ползи:

 • Изхвърлят се излишните течности;
 • Подобрява цялостно енергийното състояние на физическото, емоционално психическо, ефирно и етерно тяло;
 • Намалява стреса;
 • Освобождава болките и блокажите в тялото;
 • Цялостно повишава енергийното ниво.

При какви състояния е подходящ:

 • При лимфен застой;
 • При заседнал начин на живот;
 • При нервно напрежение и стрес;
 • При болки в ставите, мускулите и сухожилията на цялото тяло;
 • При отпадналост;
 • При понижен жизнен тонус;
 • При недостиг на енергия;
 • При раздразнителност и нервност.

Продължителност: 50 мин.

Цена: 74 лв.

Чи Ней Цанг масажа трансформира енергията (Чи) в органите и образува една цялостна система за дълбоко лечение която работи с потока на енергия в пет конкретни основни системи на тялото: съдовата система, лимфната система, нервната система, сухожилия, мускулна система и акупунктурно-меридианна система.

Чи Ней Цанг, се фокусира върху енергийните блокажи около пъпа, а след това следва енергията в други области на тялото.

Масажът детоксикира, освобождава енергийните блокажи на вътрешните органи и неутрализира стреса. Самите блокажи се проявяват във вид на възли и втвърдявания в областта на корема и гръдната клетка. Основна причина за тях са негативни емоции като гняв, страх, безпокойство, депресивни мисли и др. Възможно е да са провокирани също от стрес, произшествия, операции, лекарства, лошо хранене и неправилна стойка. Чи Ней Цанг изчиства токсинините, премахва отрицателните чувства и се справя с излишната топлина в тялото, за да възвърне нормалната функция на органите.

 

 • Продължителност: 50 мин.
 • Цена:                       68 лв.

Христо Стоилов е кинезитерапевт и аналитичен специалист в сферата на хуманната медицина. В Holistic Gallery Rudraaksha Христо прилага „Функционално оздравителен масаж“, който е мануална терапия, която въздейства на фасциално-мускулно ниво. Когато в тялото ни има забавен и неправилен метаболизъм, непълен двигателен режим и стрес, се натрупват токсини по съединителната тъкан, която вместо да играе роля на „амортесьор”, ограничава движението на ставите, връзките и сухожилията. Чрез „Функционално оздравителен масаж“, терапевтът разбирайки къде е проблемът, работи за премахването и резорбирането на тази тъкан, което помага за възстановяването на пълния обем на движението на мускули, стави, сухожилия.

Масажът въздейства на:

Фасциално мускулно ниво – чрез специфични дразнения (мускулно-фасциални облекчаващи техники) и отпускане на фасцията, се отпускат и наместват мускулите и сухожилията. Тези техники помагат за възстановяването на гърба, врата или други болезнени области, за да се чувствате гъвкави и свободни, извършвайки безболезнени движения.

Препоръчва се при:

 • Нарушени функции на опорно-двигателния апарат;
 • Главоболие, мигрена, невралгия, схванат врат, мускулен спазъм;
 • Обездвижване;
 • Болки от ежедневието;
 • Спортни травми;
 • Заседнал начин на живот;
 • Гръбначни изкривявания;
 • Изкълчвания и разтежения на ставни връзки.

Ефекти:

 • Облекчава сковаността в мускулите и ставите;
 • Повлиява движението на лимфата и кръвообръщението;
 • Повишава енергията и виталността;
 • Хармонизира и възстановява баланса на целия организъм;
 • Кръвоснабдява тъканите, отстранява застойните явления.

Ако имате проблеми с лимфен застой, целулит, натрупване на токсини, нарушения в кръвообращението, студени крайници, препоръчваме Естетическия вариант на Функционално оздравителен масаж.

 •  Продължителност: 50 мин.   80 мин.
 • Цена:                        68 лв.      108 лв.

 

 

Leave a Reply