БАЛНЕО ЛЕЧЕНИЕ

МАСАЖИ, ТЕРАПИИ И ПРОЦЕДУРИ

00129Балнео-процедурите имат не само профилактичен, но и лечебен характер. Въздействат изключително благоприятно при кожни алергии и заболявания. Успокояват зачервените участъци, не позволяват на кожата да се дехидратира и да образува люспи. Имат тонизиращ и възстановяващ ефект. Стимулират периферната нервна система, намаляват мускулните спазми и нормализират подвижността на ставите.

 

Лечебна кал за цялостна регенерация на тялото и душата

Потопете се в море от живот, енергия и младост! Над 20 минерали и микроелементи, съдържащи се в калта, ще възстановят тялото ви и ще доставят удоволствие на душата ви.

Терапевтите на Holistic Gallery Rudraaksha препоръчва два пъти в годината серии от по 12-15 терапии (интензивно през 2-3 дни), а в останалото времеминимум веднъж на 30-40 дни.

Лечебното въздействие при:

 • Простудни заболявания: възпалителни процеси на дихателната система – грип, хрема, ангина, синузити; главоболие;
 • Кожни проблеми и заболявания: възпалителни процеси (екземи, обриви, рани), дерматити, псориазис, мазна кожа и акне; гъбични инфекции на краката; пърхот, косопад и др.;
 • Опорно-двигателни нарушения: за укрепване и възстановяване, при ставно-мускулни болки, ревматизъм, остеопороза, подагра и др.;
 • При стомашно-чревни и бъбречни проблеми (външно); гинекологични заболявания и менструални нарушения; нарушено кръвообращение; намалено либидо; разширени вени; депресии, безсъние, умора, стрес, слаба имунна система.

Лечебната кал приложена върху кожата предизвиква интензивна дълбока и продължителна хиперемия (кръвонапълване), с което се подобрява местното кръвообращение и обмяната на веществата, активира се неспецифичната имунна защита, засилват се резорбтивните процеси, намалява отока и възпалението, стимулира се регенерацията на тъканите.

Промени в кръвта – стимулира се процеса на обновяване на кръвните клетки, което оди до увеличение на еритроцитите, хемоглобина и левкоцитите.
Обмяна на веществата – лечебната кал има способността да подобрява тъканното дишане, стимулира обмяната на мазнините, въглехидратите и белтъците.
Предпазва ставния хрущял и съединителната тъкан – това свойство на лечебната кал се обуславя от наличните в нея съставки, като хуминови киселини, естрогени и други, които потискат ензима хиалуронидаза, отговорен за разграждането на съставки на тези тъкани.
Хормоноподобните вещества в лечебната кал стимулират дейността на половите жлези.
Ефекти върху храносмилателната система – нормализират секреторната функция на стомаха, улесняват жлъчкообразуването и жлъчкоотделянето.
Увеличава потоотделянето.
Намалява диурезата.

 • продължителност: 60 мин.
 • цена:                            98 лв.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                           65 лв.

 • продължителност: 20 мин.
 • цена: 28 лв.

 • продължителност: 25 мин.
 • цена:                            60 лв.

     

 

Водни процедури

Парната баня увеличава притока на кислород към клетките и тъканите. Подобрява кръвообращението, стимулира имунната система, спомага за изхвърлянето на токсините. При всяко нейно ползване човек изгаря между 400 и 600 калории. Полезна е за страдащи от бронхиална астма, бронхит, кашлица, катар на горните дихателни пътища и болки в ставите. След нея кожата е чиста, гладка, тонизирана, а тялото е добре релаксирано и подготвено за масаж. Не се препоръчва при отворени рани, остри възпаления, туморни образувания, бременност, сърдечно съдови смущения, хипертония, бъбречни болести, варикси и пост-тромбофлебитни състояния, туберколоза, алергия към терапевтични соли, менструация и екземи.

 • продължителност: 30 мин.
 • цена: 17 лв.

Обездвижването, стресът, нередовното хранене, тютюнопушенето и неумерената употреба на алкохол водят човека към болести. Как да възстановим здравето си? Започнете с фитосауната! Потапяш се в лечебната пара, и сякаш се новораждаш! Съчетанието от наситен с лековити изпарения въздух, който се подава чрез парогенератора в кабината и еманацията на лечебни вещества от сибирски кедър действат благотворно на всеки. Дори клиенти, които не понасят добре високата температура в сауната, могат да се възползват от фитосауната. Главата, която остава извън кабината, не се подлага на нагряване. Това означава, че с пълни гърди можете да дишате прохладния въздух. От билковата пара, която постъпва в кедровата фитосауна, се разширяват капилярите, кръвта активно започва да оросява мускулите, ставите, вътрешните органи, като им носи здраве. Започва обилно потоотделяне, и с всяка капчица усещате как болестите си отиват от вас. Едновременно с това се нормализира обмяната на веществата, кожата се освежава и подмладява.

 • продължителност: 15 мин.
 • цена: 17 лв.

00143Ефективно се използва за терапия на цялото тяло или на отделни части от него. Масажът се прави под вода с помощта на маркуч и специален накрайник. Терапевтичният ефект се дължи на комбинацията между термично и механично действие на водната струя. Подходящата й температура и налягане подобряват мускулния тонус и цялостна релаксация, подпомагат кръвоснабдяването на мускулните тъкани. Подводният масаж се използва за лечение на наранявания на мускули и стави, при лошо кръвообръщение на крайниците, при наднормено тегло и целулит. Преимущество на този тип водолечение е общото физическо възстановяване при тежки мускулни разтежения.

 • продължителност: 45 мин.
 • цена:                            64 лв.

00144Етерични масла за релаксация или тонизиране на тялото. Билки за подобряване здравината и еластичността на кожата. Билков комплекс за почистване и успокояване на кожата.

 • продължителност: 20 мин.
 • цена:                            40 лв.

Полезен при лечение на пост-травматични състояния и наранявания. Ефективен при раздвижване на ставите, отстраняване на едема, контрактури и др. Постига максимална обща релаксация на организма. Oсъществява се чрез водни струи с добавка на въздух. Големите дюзи са предназначени за крайниците, а микро-дюзите – за най-податливите на стрес зони от гръбначния стълб.

 • продължителност: 20 мин.
 • цена:                            40 лв.

                     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.