ПАНЧАКАРМА

ХОЛИСТИЧЕН ДЕТОКС

Панчакарма е естествена аюрведична система от терапевтични процедури за прочистване на тъканите от токсини, отваряне на фините канали и ревитализация на тялото и ума. Засилва имунната система, намалява зависимостта към лекарства и забавя стареенето. Води до дълбока релаксация и чувство на удовлетвореност.

Панчакарма включва всекидневна медитация йога, процедури, масажи и терапии според програмата – Абянга, Марма, Нася и Карна-Пурана, Басти терапии, Матра Басти, Нетратарпана, Пижичил, Пинда-сведа, Удвартана, Широдара – Широбянга, Сведана, Снехана, консултации с Аюрведа доктор (Вайдия), Фито бъчва, лекция на тема Аюрведа – природосъобразен начин на живот – храна, движение, мисли. За закуска, обяд и вечеря се използва сатвична храна – сатвичната диета включва консумация на чисти храни които водят до истинско здраве.

Ползи от Панчакарма:

 • Елиминиране на токсините от тялото и ума;
 • Подобряване на здравето и благополучието;
 • Възстановяване на конституционалния баланс;
 • Засилване на имунната система и устойчивостта към болести;
 • Забавяне процеса на стареене;
 • Увеличаване на силата, енергията, виталността и умствената яснота;
 • Достигане до дълбока релаксация и удовлетвореност;
 • Намалява на зависимостта към лекарства;
 • Привикване към позитивни промени в начина на живот.

Условия за плащане:

 • Депозит – трябва да извършите депозит в размер на 25% от стойността на програмата, която сте си избрали, до 3 дни след потвърждението на резервацията. Депозитите се възстановяват в пълния им размер в срок от 15 дни преди заявената дата на вашето пристигане, при отказване на резервацията по избрания пакет.
 • Пълната стойност на резервацията за избрания от Вас пакет и период на престой, е необходимо да бъде платена най-късно до 3 дни преди датата на настаняване.
 • Имате възможност да платите за програмите в лева или евро (по фиксинга на БНБ).

Неустойки при анулация:

 • В случай на анулация до 7 дни преди датата на настаняване, не се дължи неустойка.
 • В случай на анулация 7 или по-малко дни преди датата на старт на Панчакарма програма, неустойката
  е в размер на 1 нощувка по резервирания пакет.
 • При отпътуване преди края на програмата, неустойката е равна на сумата за 2 дни, а закъснението при пристигане по каквито и да е причини, се равнява на пълната стойност на пакета.
 • В случай на неявяване в хотела, неустойката е в размер на 2 нощувки по резервирания пакет.

В случай че се нуждаете от допълнителна информация за Панчакарма програма или имате
въпроси, моля не се колебайте да се сържете с нас.

Уважаеми приятели и клиенти,

Екипът на Holistic Gallery Rudraaksha съвместно с Грийн Лайф Ски & СПА Ризорт Банско 4* има удоволствието да Ви представи ПАНЧАКАРМА ПРОГРАМА:

 

Предлагаме Ви изключителната възможност да подобрите здравето си чрез серия терапевтични процедури, част от Аюрведа. Нашата ПАНЧАКАРМА Програма работи за балансирането, детоксикацията и регенерирането на Вашите тяло, ум и душа. Пречиства в дълбочина тъканите от токсини, отваря фините канали, внася жизнено важна енергия. Повишава виталността, вътрешния мир и благосъстоянието. Засилва имунната система, намалява зависимостта към лекарства и забавя стареенето. Води до дълбока релаксация и чувство на удовлетвореност.

В Holistic Gallery Rudraaksha вярваме, че най-големият капитал са специалистите. За правилното и аюрведично изпълнение на процедурите се грижи съвместен екип от индийски и български терапевти. Те са с богат опит в източните масажи и терапии, в оздравителните, пречистващи и детоксикиращи програми, възстановяването и поддържането на добро здравословно благосъстояние.

Присъствието на индийските специалисти гарантира автентичност на прилаганите терапии. Благодарение на тях ще се насладите на индивидуална грижа за клетъчно подмладяване и ще получите завършен цикъл на възстановяване. Пред Вас ще се разкрие оздравителната система, която освобождава от болести и разстройства без странични ефекти.

Къде се провежда:

Хотел Грийн Лайф Ски & СПА Ризорт Банско 4*

Според Аюрведа, пролет и есен е най-подходящият период за премахване на натрупаните токсини в тялото, за да останем здрави в предстоящия сезон.

Панчакарма е естествена аюрведична система от терапевтични процедури за прочистване на тъканите от токсини, отваряне на фините канали и ревитализация на тялото и ума. Засилва имунната система, намалява зависимостта към лекарства и забавя стареенето. Води до дълбока релаксация и чувство на удовлетвореност.

Панчакарма включва всекидневна медитация йога, процедури, масажи и терапии според програмата – Абянга, Марма, Нася и Карна-Пурана, Басти терапии, Матра Басти, Нетратарпана, Пижичил, Пинда-сведа, Удвартана, Широдара – Широбянга, Сведана, Снехана, консултации с Аюрведа доктор (Вайдия), Фито бъчва, лекция на тема Аюрведа – природосъобразен начин на живот – храна, движение, мисли. За закуска, обяд и вечеря се използва сатвична храна – сатвичната диета включва консумация на чисти храни които водят до истинско здраве.

Ежедневната програма и хранителният режим са съобразена с индивидуалната доша (психофизическа уникалност на всеки човек) и разпределението на процедурите според графика.

 • Настаняване за 3, 7, 10, 14 или 21 дни, един ден е предвиден за прегледите, преди започване на програмата;
 • Индивидуален хранителен режим;
 • Ежедневни прегледи от Вайдия (Аюрведа лекар);
 • Йога;
 • Медитация;
 • Лекции на тема „Аюрведа“;
 • Процедури – сутрешни и следобедни сесии;
 • Аюрведични билки за програмата „Панчакарма”, ако има необходимост от такива.

И още

 • Съвети за грижа за здравето след периода на Панчакарма;
 • Препоръки за билкови продукти за ползване след Панчакарма;
 • Възможност за допълнителни процедури, индивидуални часове за йога, медитация, терапии за красота.                                  

Ползи от Панчакарма

 • Елиминиране на токсините от Вашето тяло и ум;
 • Възстановяване на конституционалния баланс, подобрявайки здравето и благополучието;
 • Засилване на имунната Ви ситема и устойчивостта към болести;
 • Забавяне на процеса на стареене;
 • Увеличаване Вашата сила, енергия, виталност и умствена яснота;
 • Достигане дълбока релаксация и чувство на удовлетвореност;
 • Намалява зависимостта към лекарства;
 • Привикване към позитивни промени в начина на живот.
 
Екип български специалисти

Димитър Попов е един от основоположниците на Аюрведа движението в България и управител и съосновател на Холистичен център Рудраакша. Инструктор и терапевт практикуващ широк спектър холистични методи за оздравяване и лечение на тялото и психиката, както  и техники и практики за лечение и самоусъвършенстване. Преминава през специално обучение по  Аюрведа-масаж, хранене, готвене и терапевтични практики в Kerala Ayurvedic Health Care (TM), Индия. Kerala  Ayurvedic Health Care (Ayuevedic trannig Cours); Ayurvedic Yoga MASSAGE  Training ; The Bowen Therapy Academy of Australia (Bowen therapist techenique); Certificate International Su Jok Therapy Association;

Димитър Поппов е управител и мениджър на Холистичен Аюрведа и Марма център Рудраакша. Специалист с над 13-годишен опит, притежател на Международен сертификат за терапевтичен Аюрведа масаж и Аюрведа Панчакарма терапевт.

Специалист с 13-годишен опит. Притежател на Международен сертификат за терапевтичен Аюрведа масаж и Аюрведа Панчакарма терапевт.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Специалист с над 5 годишен опит. Притежател на Международен сертификат за терапевтичен Аюрведа масаж и Аюрведа Панчакарма терапевт.

 

Екип индийски специалисти

„Припомняйки си древното и владеейки модерното, се оприличавам на мъдър стопанин, който от съкровищницата си използва антични, древни познания в синтез и приложение със съвременното и актуалното в Аюрведа”.

 Д-р Маниш

Д-р Маниш е индийдски аюрведичен лекар, ръководител на тазгодишната Панчакарма пррограма в Холистичен Аюрведа и Марма център Рудраакша.

Образование и професионален опит: Д-р Маниш е блестящ Аюрведа лекар и последовател на традиционния стил на лечение в Аюрведа. С над 10 години специализации и доказан опит, работата му е изключително полезна, както в цяла Индия, така и в чужбина. Д-р Маниш ще посети България за първи път по покана на управителите на Холистичен Аюрведа и Марма център Рудраакша г-жа Албена Александрова и г-н Димитър Попов.

Квалификации: Завършва известния Медицински колеж Pankajakasthuri Ayurveda, Trivandram. Започва кариерата си в правителствени здравни заведения в Керала, а след това доусъвършенства опита си в Somatheeram Beach Resorts, Birla Kerala Vaidhyashala; Somatheeram Beach Resorts, Birla Kerala Vaidhyashala; Club Mahindra Holiday Resorts, Namesthe Ayurvedic Hospital and Reasearch centre, Santhigiri, Taj Group и др. Практикувал е в Дубай като лицензиран консултен лекар в Dubai Healthcare City licensed Consultant Physician).

Д-р Маниш и Аюрведа: Той е от традиционно аюрведа семейство и методът му на консултиране и диагностика е уникален: използва техники за диагностика на Аюрведа, като Нади Парикша, Ашщатана Парикша и Дасавида Парикша (Nadi Pareeksha, Ashtasthana Pareeksha, and Dasavidha pareeksha), като при нужда умело ги съчетава със съвременни технологии, като PEMF, Bio Feedback Quantum Machine, оставайки верен на традиционните принципи на Аюрведа.

Специалният му подход към пациентите, индивидуалната грижа към тях и духовните му качества, както и широките му познания по различни теми като санскрит, Веди, митология, древна индийска култура и класически изкуства, го правят изключително харизматичен лектор  и лекар с богат опит и комплексен подход. Д-р Маниш познава отлично методите и предимствата Марма терапиите и използва някои от съвременните подходи на медицината, без да престъпва традиционните Аюрведични принципи.

„Обичайте и ценете тялото си, защото това ще повиши енергията и съзнанието ви”.

                                                        Уникришнан К.В.

Професионален опит: Той е с над 34 години опит в сферата на Аюрведа и Марма Калари масаж. Има практика не само в Индия, но и в Персийския залив, Малайзия, Сингапур, Шри Ланка и Австралия. Включен е в регистъра на Керала, като традиционен терапевт № 650/12. Изпълнителен  член е на държавния комитет на Керала в Кералий Парамбария Аюрведа Чикица Самраксхана Самити (KPACSS) – Асоциация на Традиционните Аюрведа Терапевти. Уникришнан е Аюрведа, Панчакарма и Марма терапевт и ще посети Холистичен Аюрведа и Марма център „Рудраакша” за втори път тази есен. Нашите клиенти  го познават, като изключително фин и с впечатляващ опит индийски терапевт.

Уникришнан и Аюрведа:

Уникришнан К.В. произхожда  от традиционно Аюрведа, Марма Калари семейство. Експерт е в Марма леченията на Аюрведа и сам приготвя някои лекарства в Аюрведа. По-голямата част неговите терапии са насочени към проблеми с парализа, псориазис, протрузии, спондилоза на шийните прешлшни, болки в коляното и хронични болки в главата. Създава и лекарства за сексуални проблеми, астма, псориазис и някои кожни заболявания.

Ето какво разказва той за семейството си:

„Легендарният Велики Kerala Varma Pazhassi Raja е известен още като Cotiot Rajah. Роден е на 3 януари 1753 г. и е един от първите борци за свобода в Индия. Той е военен принц и ръководи Кралство Котаям и Котиот в Малабар, Индия между 1774 и 1805 г. Той е известен като „Лъвът от Керала“ заради бойните му действия и  е единственият човек, който е успял да победи във войната Артър Уелсли, първият херцог на Уелингтън. Неговият учител по бойни изкуства (Калари) и  мой пра вуйчо Кр. Келу Намбиар“.

Уникришнан е ученик на последния Вайдия на кралското семейство Кунджи Раман Вайдяр, който е негов вуйчо. Посветен e на всички тънкости в Аюрведа още на 18 години.

Той владее всички видове хата йога и медитация. Също така прави терапевтична медитация за почистване на тялото и увеличаване на имунитета му. По време на дългогодишната си практика се е сблъсквал с редица заболявания, придобил богат опит и познания по всички Аюрведа и Панчакарма терапии, но особено добре владее автентичните техники на Марма Калари масаж – древни лечебна практика, която се предава през поколения от 5000 години. Марма Калари масажът е лечението на уязвимата част от човешкото. Терапията се извършва с оглед индивидуалното състояние на човек. В момента работи в AyurKerala – Аюрведа специализирана  болница Malappuram, Kerala.

„За да бъдеш добър Аюрведа терапевт, се изисква упорита работа, здравото тяло, правилни упражнения и правилна храна, а човешките взаимоотношения да са основани на смирение и компромис“.

Доминик Савио

Образование и семейство: Домоник Савио е от традиционно семейство аюрведи с над 20 години опит, като специалист в областта на Аюрведа и Марма Калари масаж, чийто опит е предаван от 5 поколения в семейството му. В продължение на десетилетие той и семейството му успяват да прилагат успешно терапевтичните практики на Панчакарма при широк диапазон от клинични състояния, обхващащи имунологични нарушения, неврологични, невромускулни, мускулни, храносмилателни, автоимунни, кожни и др.

Богатата практика го прави и изключителен Панчакарма терапевт, който прилага автентичните индийски техники в терапиите и масажите, съобразявайки ги с индивидуалните нужди на клиента, което дава отлични резултати.

„Доброто здраве е показател, че тялото и природата са в хармония, докато заболяването е признак на дисбаланс, на духовно, умствено или физическо ниво” – смята Доминик.

Квалификации: Panchakarma Therapist Course (from Ashraya Ayurveda Nature Cure Holistic-Hospital&Panchakarma Institute).

Допълнителни квалификации: Heartsaver First Aid with CPR&AED Dubai Health Authority, работил е като Аюрведа терапевт не само в престижни лечебни заведения в Индия (Varna Herbal Centre, Finishing Point,Alleppy,Kerala,India; Sreerams Ayurveda Panchakarma Specialty Hospital,Valacode,Punalur,Kerala,India; Marari Beach Resorts,Mararickulam,Kerala,india), но и в Дубай, Малдивите (Janson’s Medical Centre,Burdubai,Dubai; Villivaru&Biadoo Island Resorts, Maldives) и Малайзия (Swasthya Ayurveda Home Sdn Bhd, Taman Ampang Hilir, Malaysia).

Доминик и Аюрведа: В момента Доминик се е посветил на един от клоновете в Аюрведа известен като „Kumaraya Bhritya” (педиатрия) и работи в болницата „Soothika Ayurveda mother&baby care, Cochin”,  като старши аюрведа терапевт. Kumaraya Bhritya се занимава с лечение на майката и бебето в Аюрведа  и включва аспекти, като грижа за новороденото и майката, хранене на бебето, клинични прегледи, проследяване, лечение и терапии на детски болести в Центъра по Педиатрия. Целта на лечението на майката и бебето е тялото да се изчисти  от токсини, които, ако останат в него, могат да доведат до заболяване. Процесът на пречистване, наречен Панчакарма, има за цел  да намали симптомите и да възстанови хармонията и баланса в организма. За да постигнете това, един добър аюрведа терапевт трябва да даде насоки, за аюрведа масажи, медицински масла, билки и клизми или лаксативи. Голяма част от  билките подсилват имунната система и поддържат здравето на децата по безопасен и холистичен начин.

„Аюрведа е моята сбъдната детска мечта“.

Видажя Наир

Образование: Виджая Наир е Аюрведа козметик и Панчакарма и Марма терапевт, инструктор  по йога, медитация и Пранаяма. Успешно преминава изпит пред борда за Публично изпитване от самоуправлението на Мадия Прадеш и завършва курс по козметика и разкрасителни процедури, придобива квалификация за асистент и правото да работи като Аюрведа и Панчакарма терапевт. Видажя Наир е част от екипа индийски специалисти , които ще се включат в есенната ни Панчакарма програма, а също и като Аюрведа терапевт в  „Холистичен Аюрведа и Марма център Рудраакша”.

Професионалнен опит: Като терапевт в сферата на Аюрведа и Панчакарма Виджая Наир затвърждава знанията и опита си, като аюрведа асистент в няколко болнични заведения в Индия (Vedamarogya Ayurveda много специализирана болница Mangalore; Болница Ayurvaid, Бангалор, Карнатака, Индия Kairali Spa Banjara Hills, Хайдерабад, Индия.; Болницата OjasAyurvedic и Panchakarma, Адони, Курхол, Андра Прадеш, Индия.

Марма терапията, която Виджая прилага е традиционно аюрведа лечение, което помага при много проблеми и заболявания: мигрена, главоболие, синузит, парализи. След процедурата, тялото е ралаксирано, болката облекчена.

Видажя и Аюрведа: „За мен Аюрведа е най-висшето изцеление на тялото, душата и ума, най-добрият опит за детоксикация и пречистване на тялото, което върви ръка за ръка с природата и нейните закони. Като дете съм се подлагала на Аюрведа лечение и Панчакарма процедури, а практикуващите Аюрведа специалисти, вършеха работата си отлично, и още тогава се влюбих в тази древна наука. Когато пораснах, исках да работя нещо, с което да помагам на хората в нужда, и така сбъднах детската си мечта – избрах да се посветя на Аюрведа.”

Виджая Наир е лъчезарна и амбициозна млада дама. Освен с Аюрведа, тя се занимава и с Йога – инструктор е по Йога и Пранаяма за начинаещи.

 

„Моите родители се занимават с Аюрведа лечение вече над 20 години. Наследила съм любовта към Аюрведа от тях. Сега съм традиционен Аюрведа терапевт и искам да продължавам да уча и да развивам уменията си в тази област”.

Сижи Джоусеф

Образование и професионален опит:  Сижи Джоъзеф е Аюрведа-Панчакарма и Марма терапевт с над 5 години опит в областта на Аюрведа – Панчакарма и холистични масажи и терапии и  практика като аюрведа асистент и Панчакарма и Марма терапевт в болница Amala Ayurveda Hospital &Research Centre. Притежава сертификат за холистичен масаж със стаж в: Ayurveda nursing experience at Sree Chithra Ayur home, Chavakkad; и AyurvedaTherapy experience at Ayur Kerala Health Care Hospital, Malapuram. Сижи Джоузеф прие поканата да посети България и да покаже професионализма си, като приложи традиционните си, автентични умения по Холистични и Марма масажи в Холистичен Аюрведа и Марма център Рудраакша.

Сижи и Аюрведа: Нейната специализация е традиционният за Индия Марма масаж (Marma chikitsa). Сижи споделя, че „марма” означава тайна. Марма точка е кръстопът в тялото, където се срещат два или повече вида тъкани, мускули, вени, кости или стави. Мармичната терапия е древна индийска практика, чийто фокус е стимулиране на фината енергия (прана) в тялото с цел  подпомагане на оздравителния процес.

За „Холистиния масаж” Сижи разказва:

Холистичният масаж е индивидуално лечение, специално подбрано и пригодено за всеки пациент. Целта му е не само  облекчаване на симптомите, но и  установяване на причините, които са довели до тях, без значение дали те са физически или психически .  Крайната ни задача е тялото да се ребалансира и  да се постихне хомеостаза. Масажът е от полза не само за тялото, но и за ума.” – завършва Сижи.

Сижи е упорита, и уверена и посветена на работата си.Тя е отличен терапевт, който винаги се стреми към най-високи резултати във всичко, което прави.

„Най-важните елементи от работата ми са: точност, честност, профеционализъм, отдаденост и разбира се – много усмивки“.

Латиш К.

Образование и професионален опит: Латиш е роден в традиционното южно-индийско семейство в Керала, следвайки древните ведически традиции. В продължение на години той изучава и следва пътя на Аюрведа. Впечатлява с над 10-годишнния си опит като Аюрведа Панчакарма терапевт, както и с работата си в едни от най-престижните болници в Керала: Болница „Кандамкулати Аюрведа“ в Тризсуре, Керала, както и Лечебен център в Керала Аюрведа в Малайзия и Болница Ведасуда Аюрведа, Котаям, Керала. Латиш е преминал през има множество обучения и квалификации. Ето някои от тях: Академична квалификация: SSLC – (The Govt Kerala Stat); Преддипломна квалификация (Университет на Calicut). Притежава и допълнителна квалификация „Марма тирумму“ и „Панчакарма“ – одобрена от Керала. Латиш е един от терапевтите в индийския ни екип от Аюрведа терапевти за Панчакарма програма тази есен.

Латиш и Аюрведа: Той е изключителен експерт в традиционните за Кеарала Марма Калари масаж и Chavitty thirummu масаж. Член е на традиционно Аюрведа семейство. Изучил е детайлно традиционното лечение по Аюрведа и Панчакарма терапии, наследил знанията и опита от фамилията си Аюрведа терапевти.  Специалист е и по Марма Калари масаж и Chavitty thirummu масаж – традиционни индийски масажи, изпълнени със стъпала. Практикува йога философия и медитация, която преподава на начинаещи с отдаденост и вдъхновение сред природата.

„Какво е за мен Аюрведа? Тя предлага на тялото мъдрост, предназначена да помогне на хората да останат жизнени и здрави, като същевременно реализират пълния си човешки потенциал” – казва Латиш.

Латиш разказва за традиционните за Керала масажи и техники, които е овладял от семейството си :

„Chavitty thirummu (Чавути масаж) – кералски масажът  се практикува в Южна Индия в продължение на векове. Аюрведа терапията е неразделна част от традиционните ритуални масажи в Керала. „Chavitty thirumal” буквално означава „натиск с крака”и е традиционна индийска масажна техника, разработена от бойните изкуства Калари в Керала Индия. Практикуващите използват въже окачено на тавана  за баланс и регулиране дълбочината на натиска, докато правят масажа с краката си. Това е фантастично лечение за освобождаване на мускулното напрежение, разтягане на тялото и подобряване на циркулацията на енергийния поток” – допълва Латиш.

 

„Медитирайте, за да премахнете негативните енергии и „култивирайте” само позитивни мисли“.

Рамасами Р.Н.

Образование и професионален опит:  С над 30 години опит във Варма (Varma) лечение, Аюрведа и Панчакарма терапии, Рамасами се гордее с отлични постижения. Има практика в болниците Herbocare Erode и Exprience Stones & Strings Physico theraphy center Chennai. Притежава диплома от Varma Massage at Bharath Sevak Samaj SSLC Pass.

За своите завидни умения в Аюрведа, той разказва:

„Присъединих се към Сидха ашрам (Sidha Ashram), когато бях на  17 години и прекарах 30 години там, за да получа нужните знания и умения за  Varma лечение, Аюрведа, Пранаяма и др. Сидха ашрам (Sidha Ashram) е  световноизвестен духовен институт и се гордея да бъда негов член. Открих себе си чрез йога и медитация и се стремя да се докосна до Бога“.

Уменията му са специализирани в областта на Варма (Varma) лечение, което е много ефективно за пациенти с парализи, цервикални оплаквания  и проблеми с гръбначния стълб, лумбални прешлшни, всички видове болки в ставите, спондилит, както и повечето неврологични заболявания при деца с умствена изостаналост. Има широки познания в Аюрведа билковата медицина (при лечение с аюрведични билки), както и физически упражнения, които спомагат оздравителния процес при пациенти, подложени на Варма (Varma) лечение.

Рамасами води дихателни практики „Пранаяма”, но държи, хората на които преподава да следват правилата на Сидха Вия (Sidha Vidhya) – да не пушат, да не консумират алкохол и да приемат само вегетарианска храна.

Рамасами и Аюрведа: „Защо избрах Аюрведа? Тъй като зеленчуците и плодовете засищат глада ни по естествен (природен)  начин,  то това доказва, че Аюрведа е естествено лечение на тялото ни без отрицателни последици с постоянен ефект от лечението”.

Панчакарма пакети в Green Life, Банско

„Аюрведа Уикенд“ е програма за освежаване и релаксиране. Включва основни процедури. При специфични здравни проблеми и Доша статус, аюрведичният доктор може да предпише допълнителни процедури.

Програмата съдържа:

 • Аюрведична консултация, включваща пулсова диагностика
 • Йога / разходка в планината – всеки ден по едно заятие
 • Медитация – всеки ден по една практика
 • Лекции на тема Аюрведа и Панчакарма
 • Настаняване за 3 дни в GreenLife Ski & Spa Resort, Банско
 • Аюрведична сатвична храна (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря)

Процедурите са:

Абянга (Аюрведичен масаж на цялото тяло) – 1 бр.
Марма (индийски точков масаж) – 1 бр.
Удвартана (масаж с билкова пудра) – 1 бр.
Сведана (фито сауна) – 3 бр.
Описание на цените:
“Аюрведа Уикенд” – 3 дниОтстъпкаЕдинично настаняванеДвойно настаняване
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация188,00 лв. 188,00 лв.
Аюрведични процедури267,00 лв. 267, 00 лв.
Настаняване и изхранване291,00 лв. 255,00 лв.
Обща Цена746,00 лв. 710,00 лв.
Цени с отстъпки
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация5%178,60 лв.  178,60 лв.
Аюрведични процедури5%253,65 лв.  253,65 лв.
Настаняване и изхранване10%261,90 лв. 229,50 лв.
Обща Цена с Отстъпка694,15 лв. 661,75 лв.

 

При въпроси и за повече информация относно плащане:

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка за процедури: BG75FINV91501016422976

Банкова сметка за настаняване и изхранване: BG77UNCR70001520738106

„Аюрведа Антистрес и Баланс“ е специална програма за стартиране и ускоряване процеса на балансиране на Доша състоянието до необходимото ниво, определено от аюрведа доктор.

Програмата съдържа:

 • Аюрведична консултация, включваща пулсова диагностика
 • Рутинни прегледи и оценка на здравословното състояние
 • Йога / разходка в планината – всеки ден по едно заятие
 • Медитация – всеки ден по една практика
 • Писмени съвети за диета, спрямо доминиращата Доша и здравословното състояние
 • Лекции на тема Аюрведа и Панчакарма – 3 пъти седмично
 • Настаняване за седем дни в GreenLife Ski & Spa Resort, Банско
 • Аюрведична сатвична храна (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря)

Процедурите са:

Абянга (Аюрведичен масаж на цялото тяло) – 1 бр.
Марма (индийски точков масаж) – 3 бр.
Пинда Сведа (процедура с билкови торбички) – 1 бр.
Сведана (фито сауна) – 4 бр.
Прием I – 25 мл – 1 бр.
Прием II – 50 мл – 1 бр.
Прием III – 75 мл – 1 бр.
Kaти-прищ Басти (процедура на гърба) – 2 бр.
Медицинско пречистване, предизвикано с билки – 1 бр.
Описание на цените:
„Антистрес и Баланс” – 7 дниОтстъпкаЕдинично настаняванеДвойно настаняване
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация572,00 лв. 572,00 лв
Аюрведични процедури814,00 лв. 814,00 лв.
Настаняване и изхранване679,00 лв. 595,00 лв.
Обща Цена2 065,00 лв.1 981,00 лв.
Цени с отстъпки
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация10%514,80 лв. 514,80 лв.
Аюрведични процедури10%732,60 лв.732,60 лв.
Настаняване и изхранване10%611,10 лв.535,50 лв.
Обща Цена с Отстъпка1 858,50 лв.1 782,90 лв.

 

При въпроси и за повече информация относно плащане:

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка за процедури: BG75FINV91501016422976

Банкова сметка за настаняване и изхранване: BG77UNCR70001520738106

„Панчакарма компакт“ е програма за обща детоксикация,  редуциране на стреса и постигане на физическа и ментална топ форма.

Програмата съдържа:

 • Аюрведична консултация, включваща пулсова диагностика
 • Рутинни прегледи и оценка на здравословното състояние
 • Йога / разходка в планината – всеки ден по едно заятие
 • Медитация – всеки ден по една практика
 • Писмени съвети за диета спрямо доминиращата Доша и здравословното състояние
 • Лекции на тема Аюрведа и Панчакарма – 3 пъти седмично
 • Разходка в планината
 • Настаняване за 10 дни в GreenLife Ski & Spa Resort, Банско
 • Аюрведична сатвична храна (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря)

Процедурите са:

Абянга (Аюрведичен масаж на цялото тяло) – 2 бр.
Марма (индийски точков масаж) – 3 бр.
Удвартана (масаж с билкова пудра) – 2 бр.
Пинда Сведа (процедура с билкови торбички) – 2 бр.
Сведана (фито сауна) – 7 бр.
Анувасан васти (клизма с олио) – 3 бр.
Нетра Тарпана (процедура на очите) – 2 бр.
Прием I – 25 мл – 1 бр.
Прием II – 50 мл – 1 бр.
Прием III – 75 мл – 1 бр.
Kaти-прищ Басти (процедура на гърба) – 2 бр.
Медицинско пречистване, предизвикано с билки- 1 бр.

Описание на цените:
„Панчакарма Компакт” – 10 дниОтстъпка Единично настаняване Двойно настаняване
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация800,00 лв. 800,00 лв.
Аюрведични процедури1 441,00 лв. 1 441,00 лв.
Настаняване и изхранване970,00 лв. 850,00 лв.
Обща Цена3 211,00 лв.3 091,00 лв.
Цени с отстъпки
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация10%720,00 лв. 720,00 лв.
Аюрведични процедури10%1 296,90 лв. 1 296,90 лв.
Настаняване и изхранване10%873,00 лв. 765,00 лв.
Обща Цена с Отстъпка2 889,90 лв.2 781,90 лв.

 

При въпроси и за повече информация относно плащане:

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка за процедури: BG75FINV91501016422976

Банкова сметка за настаняване и изхранване: BG77UNCR70001520738106

„Панчакарма Класик“ е програма, специално създадена за детоксикация на тялото и постигане на баланс между всички Доши.

Програмата съдържа:

 • Аюрведична консултация, включваща пулсова диагностика
 • Рутинни прегледи и оценка на здравословното състояние
 • Йога / разходка в планината – всеки ден по едно заятие
 • Медитация – всеки ден по една практика
 • Писмени съвети за диета спрямо доминиращата Доша и здравословното състояние
 • Лекции на тема Аюрведа и Панчакарма – 3 пъти седмично
 • Настаняване за 14 дни в GreenLife Ski & Spa Resort, Банско
 • Аюрведична сатвична храна (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря)

Процедурите са:

Абянга (Аюрведичен масаж на цялото тяло) – 2 бр.
Марма (индийски точков масаж) – 4 бр.
Удвартана (масаж с билкова пудра) – 2 бр.
Пинда Сведа (процедура с билкови торбички) – 2 бр.
Сведана (фито сауна) – 8 бр.
Анувасан васти (клизма с олио) – 5 бр.
Нася (процедура на носа, синусите и всички проблеми над раменете ) – 3 бр.
Нетра Тарпана (процедура на очите) – 2 бр.
Прием I – 25 мл – 1 бр.
Прием II – 50 мл – 1 бр.
Прием III – 75 мл – 1 бр.
Широдара (процедура с олио на главата) – 3 бр.
Kaти-прищ Басти (процедура на гърба) – 3 бр.
Медицинско пречистване, предизвикано с билки – 1 бр.
Описание на цените:
„Панчакарма Класик” – 14 дниОтстъпкаЕдинично настаняване Двойно настаняване
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация1 104,00 лв. 1 104,00 лв.
Аюрведични процедури2 152,00 лв. 2 152,00 лв
Настаняване и изхранване1 358,00 лв. 1 190,00 лв.
Обща Цена4 614,00 лв.4 446,00 лв.
Цени с отстъпки
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация15%938,40 лв. 938,40 лв.
Аюрведични процедури15%1 829,20 лв. 1 829,20 лв.
Настаняване и изхранване10%1 222,20 лв. 1 071,00 лв.
Обща Цена с Отстъпка3 989,80 лв.3 838,60 лв.

 

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка за процедури: BG75FINV91501016422976

Банкова сметка за настаняване и изхранване: BG77UNCR70001520738106

„Панчакарма Интензив“ е програма, чиято цел е детоксикация на тялото, подмладяване и регенерация силите на организма, постигане на баланс между всички Доши.

Програмата съдържа:

 • Аюрведична консултация, включваща пулсова диагностика
 • Рутинни прегледи и оценка на здравословното състояние
 • Йога / разходка в планината – всеки ден по едно заятие
 • Медитация – всеки ден по една практика
 • Писмени съвети за диета спрямо доминиращата Доша и здравословното състояние
 • Лекции на тема Аюрведа и Панчакарма – 3 пъти седмично
 • 3 бр. Разходки в планината
 • Настаняване за 21 дена в GreenLife Ski & Spa Resort, Банско
 • Аюрведична сатвична храна (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря)

Процедурите са:

Абянга (Аюрведичен масаж на цялото тяло) – 5 бр.
Марма (индийски точков масаж) – 6 бр.
Удвартана (масаж с билкова пудра) – 2 бр.
Пинда Сведа (процедура с билкови торбички) – 5 бр.
Сведана (фито сауна) – 13 бр.
Анувасан васти (клизма с олио) – 5 бр.
Нася (процедура на носа) – 5 бр.
Нетра Тарпана (процедура на очите) – 2 бр.
Прием I – 25 мл – 1 бр.
Прием II – 50 мл – 1 бр.
Прием III – 75 мл – 1 бр.
Широдара (процедура с олио на главата) – 5 бр.
Kaти-прищ Басти (процедура на гърба) – 5 бр.
Медицинско пречистване, предизвикано с билки – 1 бр.
Описание на цените:
„Панчакарма Интензив” – 21 дниОтстъпкаЕдинично настаняванеДвойно настаняване
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация1 656,00 лв. 1 656,00 лв
Аюрведични процедури3 299,00 лв. 3 299,00 лв.
Настаняване и изхранване2 037,00 лв.1 7 85,00 лв.
Обща Цена6 992,00 лв.6 740,00 лв.
Цени с отстъпки
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация20%1 324,80 лв. 1 324,00 лв.
Аюрведични процедури20%2 639,20 лв. 2 639,20 лв.
Настаняване и изхранване10%1 833,30 лв.1 606, 50 лв.
Обща Цена с Отстъпка5 797,30лв.5 570,50 лв.

 

При въпроси и за повече информация относно плащане:

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка за процедури: BG75FINV91501016422976

Банкова сметка за настаняване и изхранване: BG77UNCR70001520738106

 

Панчакарма пакети „Light“ в Green Life, Банско

„Антистрес и Баланс“ е програма „Light” за обща детоксикация,  редуциране на стреса и постигане на физическа и ментална топ форма.

Програмата съдържа:

 • Аюрведична консултация, включваща пулсова диагностика
 • Рутинни прегледи и оценка на здравословното състояние
 • Йога / разходка в планината – всеки ден по едно заятие
 • Медитация – всеки ден по една практика
 • Писмени съвети за диета, спрямо доминиращата Доша и здравословното състояние
 • Лекции на тема Аюрведа и Панчакарма
 • Настаняване за седем дни в GreenLife Ski & Spa Resort, Банско
 • Аюрведична сатвична храна (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря)

Процедурите са:

Марма (индийски точков масаж) – 3 бр.
Сведана (фито сауна) – 3 бр.
Прием I – 25 мл – 1 бр.
Прием II – 50 мл – 1 бр.
Прием III – 75 мл – 1 бр.
Медицинско пречистване, предизвикано с билки – 1 бр.
 Описание на цените:
Панчакарма “Антистрес и Баланс”, Light”ОтстъпкаЕдинично настаняванеДвойно настаняване
Прегледи, консултации, лекции и йога572,00 лв. 572,00 лв.
Аюрведични процедури471,00 лв. 471,00 лв.
Настаняване и изхранване679,00 лв. 595,00 лв.
Обща Цена1 722,00 лв.1 638,00 лв.
Цени с отстъпки
Прегледи, консултации, лекции и йога5%543,40 лв. 543,40 лв.
Аюрведични процедури5%447,45 лв. 447,45 лв.
Настаняване и изхранване10%611,10 лв. 535,50 лв.
Обща Цена с Отстъпка1 601,95  лв.1 526,35 лв.

 

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка за процедури: BG75FINV91501016422976

Банкова сметка за настаняване и изхранване: BG77UNCR70001520738106

Панчакарма “Компакт 10 дни, Light” е програма, специално създадена за детоксикация на тялото и постигане на баланс между всички Доши.

Програмата съдържа:

 • Аюрведична консултация, включваща пулсова диагностика
 • Рутинни прегледи и оценка на здравословното състояние
 • Йога / разходка в планината – всеки ден по едно заятие
 • Медитация – всеки ден по една практика
 • Писмени съвети за диета спрямо доминиращата Доша и здравословното състояние
 • Лекции на тема Аюрведа и Панчакарма
 • Разходка в планината
 • Настаняване за 10 дни в GreenLife Ski & Spa Resort, Банско
 • Аюрведична сатвична храна (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря)

Процедурите са:

Абянга (Аюрведичен масаж на цялото тяло) – 2 бр.
Марма (индийски точков масаж) – 2 бр.
Удвартана (масаж с билкова пудра) – 2 бр.
Сведана (фито сауна) – 6 бр.
Прием I – 25 мл – 1 бр.
Прием II – 50 мл – 1 бр.
Прием III – 75 мл – 1 бр.
Медицинско пречистване, предизвикано с билки – 1 бр.
 Описание на цените:
Панчакарма “Класик  10 дни, Light”
ОтстъпкаЕдинично настаняванеДвойно настаняване
Прегледи, консултации, лекции и йога
800,00 лв. 800,00 лв.
Аюрведични процедури
738,00 лв. 738,00 лв.
Настаняване и изхранване
970,00 лв. 850,00 лв.
Обща Цена2 508,00 лв.2 388,00 лв.
Цени с отстъпки
Прегледи, консултации, лекции и йога5%760,00 лв. 760,00 лв.
Аюрведични процедури5%701,10 лв. 701,10 лв.
Настаняване и изхранване10%873,00 лв. 765,00 лв.
Обща Цена с Отстъпка2 334,10 лв.2 226, 10 лв.

 

При въпроси и за повече информация относно плащане:

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка за процедури: BG75FINV91501016422976

Банкова сметка за настаняване и изхранване: BG77UNCR70001520738106

Панчакарма Класик 14 дни, “Light” е програма, специално създадена за детоксикация на тялото и постигане на баланс между всички Доши.

Програмата съдържа:

 • Аюрведична консултация, включваща пулсова диагностика
 • Рутинни прегледи и оценка на здравословното състояние
 • Йога / разходка в планината – всеки ден по едно заятие
 • Медитация – всеки ден по една практика
 • Писмени съвети за диета спрямо доминиращата Доша и здравословното състояние
 • Лекции на тема Аюрведа и Панчакарма
 • Настаняване за 14 дни в GreenLife Ski & Spa Resort, Банско
 • Аюрведична сатвична храна (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря)

Процедурите са:

Абянга (Аюрведичен масаж на цялото тяло) – 1 бр.
Марма (индийски точков масаж) – 2 бр.
Пинда Сведа (процедура с билкови торбички) – 2 бр.
Сведана (фито сауна) – 3 бр.
Прием I – 25 мл – 1 бр.
Прием II – 50 мл – 1 бр.
Прием III – 75 мл – 1 бр.
Широдара (процедура с олио на главата) – 3 бр.
Kaти-прищ Басти (процедура на гърба) – 2 бр.
Медицинско пречистване, предизвикано с билки – 1 бр.
Описание на цените:
Панчакарма “Класик 14 дни, Light”ОтстъпкаЕдинично настаняванеДвойно настаняване
Прегледи, консултации, лекции и йога
1 104,00 лв. 1 104,00 лв.
Аюрведични процедури
1 097,00 лв.1 097,00 лв.
Настаняване и изхранване
1 358,00 лв.1 190,00 лв.
Обща Цена3 559,00 лв.3 391,00 лв.
Цени с отстъпки
Прегледи, консултации, лекции и йога10%993,60 лв. 993,60 лв.
Аюрведични процедури10%987,30 лв. 987,00 лв.
Настаняване и изхранване10%1 222,20 лв.1 071,00 лв.
Обща Цена с Отстъпка3 203,10 лв.3 051,90 лв.

 

При въпроси и за повече информация относно плащане:

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка за процедури: BG75FINV91501016422976

Банкова сметка за настаняване и изхранване: BG77UNCR70001520738106

 

„Панчакарма Интензив“ е програма “Light”, чиято цел е детоксикация на тялото, подмладяване и регенерация силите на организма.

Програмата съдържа:

 • Аюрведична консултация, включваща пулсова диагностика
 • Рутинни прегледи и оценка на здравословното състояние
 • Йога / разходка в планината – всеки ден по едно заятие
 • Медитация – всеки ден по една практика
 • Писмени съвети за диета спрямо доминиращата Доша и здравословното състояние
 • Лекции на тема Аюрведа и Панчакарма
 • 3 бр. Разходки в планината
 • Настаняване за 21 дена в GreenLife Ski & Spa Resort, Банско
 • Аюрведична сатвична храна (закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря)

Процедурите са:

Абянга (Аюрведичен масаж на цялото тяло) – 2 бр.
Марма (индийски точков масаж) – 3 бр.
Удвартана (масаж с билкова пудра) – 2 бр.
Пинда Сведа (процедура с билкови торбички) – 3 бр.
Сведана (фито сауна) – 7 бр.
Прием I – 25 мл – 1 бр.
Прием II – 50 мл – 1 бр.
Прием III – 75 мл – 1 бр.
Широдара (процедура с олио на главата) – 5 бр.
Kaти-прищ Басти (процедура на гърба) – 2 бр.
Медицинско пречистване, предизвикано с билки – 1 бр.
Описание на цените:
„Панчакарма Интензив Light” – 21 дниОтстъпкаЕдинично настаняване Двойно настаняване
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация1 656,00 лв. 1 656,00 лв
Аюрведични процедури1 727,00 лв. 1 727,00 лв.
Настаняване и изхранване2 037,00 лв.1 7 85,00 лв.
Обща Цена5 420,00 лв.5 168,00 лв.
Цени с отстъпки
Прегледи, консултации, лекции и йога и медитация20%1 490,00 лв. 1 490,00 лв.
Аюрведични процедури20%1 554,30 лв. 1 554,30 лв..
Настаняване и изхранване10%1 833,30 лв.1 606, 50 лв.
Обща Цена с Отстъпка4 878,00 лв.4 651,20  лв.

 

 

Панчакарма пакети „Light“ в Галерия за масаж Рудраакша

„Панчакарма Антистрес и Баланс“ е програма „Light” за обща детоксикация,  редуциране на стреса и постигане на физическа и ментална топ форма, приспособена за градските усовия на Галерия за масаж Рудраакша.

Пакетът съдържа:

 • Аюрведична консултация – първоначална и заключителна
 • 3 бр. Прием на Гхи
 • 3 бр. Абянга (Аюрведичен масаж на цяло тяло) или Удвартана (Масаж на цялото тяло с билкова пудра)
 • 3 бр. Сведана (парна сауна)
 • 1 бр. Детокс пудра

Цени:

Общо: 597,00 лв.

Цена с 5% остъпка 547,15 лв.

При въпроси и за повече информация относно плащане:

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка: BG75FINV91501016422976

„Панчакарма Класик“ е програма „Light”е специална програма за стартиране и ускоряване процеса на балансиране на Доша състоянието до необходимото ниво, определено от Аюрведа лекаря, приспособена за градските усовия на Галерия за масаж Рудраакша.

Пакетът съдържа:

 • Аюрведична консултация – първоначална и заключителна
 • 3 бр. Прием на Гхи
 • 6 бр. Абянга (Аюрведичен масаж на цяло тяло) или Удвартана (Масаж на цялото тяло с билкова пудра)
 • 6 бр. Сведана (парна сауна)
 • 1 бр. Детокс пудра

Цени:

Общо: 870,00 лв.

Цена с 10% остъпка 783,00 лв.

При въпроси и за повече информация относно плащане:

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка: BG75FINV91501016422976

„Панчакарма Класик“ е програма „Light” специално създадена за да детоксикира тялото и за да постигне баланс между всички Доши, приспособена за градските усовия на Галерия за масаж Рудраакша.

Пакетът съдържа:

 • Аюрведична консултация – първоначална и заключителна
 • 3 бр. Прием на Гхи
 • 10 бр. Абянга (Аюрведичен масаж на цяло тяло) или Удвартана (Масаж на цялото тяло с билкова пудра)
 • 10 бр. Сведана (парна сауна)
 • 1 бр. Детокс пудра

Цени:

Общо: 1 234,00 лв.

Цена с 15% остъпка 1 048,90 лв.

При въпроси и за повече информация относно плащане:

тел. 02 846 75 00, 
        0878 631 225 / 0899 95 30 65

Банкова сметка: BG75FINV91501016422976

Клиентите за нас

 

Leave a Reply