ВЪЗСТАНОВЯВЯНЕ

МАСАЖИ, ТЕРАПИИ И ПРОЦЕДУРИ

Подходящи при проблеми с опорно-двигателния апарат, настъпили при травми или претоварване на определени зони на тялото. Процедурите спомагат за повишаване на  съпротивителните сили на организма, което провокира желание за физическа активност. Поддържат доброто състояние на организма и бистра концентрация на мисълта. Отстраняват натрупаните блокажи в тялото.

0011Процедура, съобразена с Вашата индивидуалност. Извежда от тъканите токсините и отпадъчните продукти. Използват се билкови есенции и съставки, специално подбрани за всеки пациент.

Препоръчва се при: безсъние, тревожност, стрес, умора, болки в ставите и мускулите, артритни болки, психологични или гинекологични проблеми.

Ползи: премахва умората, релаксира тялото и сетивата, подобрява зрението, сънят и мускулният тонус.

 • Продължителност: 50 мин.
 • Цена:                            74 лв.

0016Древна техника за възстановяване. Прави се специфичен масаж върху важни центрове на тялото (марма точки) и така се освобождават енергийни блокажи. В резултат постепенно и фино системата се зарежда отново с прана (жизнена енергия). Процесът е изключително приятен, сравним с дълбока и блажена медитация.

Препоръчва се при: енергийни блокажи, умора и стрес.

Ползи: насърчава добрият сън, подобрява физическата стабилност, балансира енергията в тялото.

 • Продължителност: 50 мин.
 • Цена:                            74 лв

0012Дълбокотъканен аюрведичен масаж с прилагане на допълнителен натиск. Отпуска мускулите в дълбочина и силно стимулира кръвообращението в тъканите.

Препоръчва се при: мускулни и ставни болки, болки в тялото, при активни спортисти, психическо напрежение и стрес.

Ползи: стимулира циркулацията в тъканите, освобождава дълбоко заседналите токсини, особено подходящ при спортисти.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                             74 лв.

00111В ленени торбички се поставя високоефективна, индивидуално приготвена смес от билки и аюрведични растителни масла. Прилагат се локално за облекчаване на болка, за релаксация и възстановяване.

Препоръчва се при: мускулни болки, остеоартрит, безсъние, депресия.

Ползи: успокоява болката, тонизира и подмладява кожата, действа релаксиращо на целия организъм.

 • Продължителност: 50 мин.
 • Цена:                            79 лв.

00116Масаж със специфична паста, приготвена от аюрведични билкови пудри и масла, които почистват кожата, засилват кръвообращението, насърчават загубата на тегло и предотвратяват появата на стрии. Изчистват шлаката, която може да предизвиква или е предизвикала целулит и задържане на течности.

Препоръчва се при: суха кожа, лимфен застой, наднормено тегло, целулит, депресивни състояния.

Ползи: подобрява състоянието на кожата, намалява целулита, засилва метаболизма, стимулира кръвообращението и храносмилането, особено ефективен за редуциране на теглото.

 • продължителност: 50 мин.          60 мин.          70 мин.           80 мин.
 • цена:                           74 лв.              88 лв.            101 лв.           113 лв.

Специална форма на възстановяване, комбинация с масло и топлинна обработка. В тази т. нар. царска терапия масажът се извършва под постоянен поток от топло билково олио. Резултатите са много добри при ставни проблеми и напрежение в мускулите.

Препоръчва се при: мускулни болки, ревматични проблеми, остеоартрит, неврологични разстройства, парализа, полова слабост, безсъние, депресия.

Ползи: тонизира и подмладява кожата, засилва имунитета, забавя стареенето.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                            118 лв.

00152Релаксираща терапия на главата. Поток от топло олио тече равномерно върху челото. След това се прави специфичен масаж. Широдара-Широбянга се извършва в пълно мълчание, за да се постигне дълбока релаксация и балансирано състояние на покой в ума и тялото. Процедурата е най-високата точка на преживяване в Панчакарма.

Препоръчва се при: хипертония, безсъние, стрес, главоболие, мигрена, умствена умора, емоционално натоварване, заболявания на нервната система.

Ползи: дълбока релаксация, освобождава от психически и физически стрес, повишава кръвообращението в тялото и мозъка, засилва паметта, подхранва косата и скалпа.

 • Продължителност: 50 мин.
 • Цена:                            98 лв.

020Кладенче с билково Гхи. Процедурата осигурява оптимално подмладяване на очите и околоочната тъкан. Прилага се при сърбеж, замъгляване, зачервяване, воднисти очи, умора, перде, силно увредено зрение, включително и проблеми с ретината.

Препоръчва се при: умора, болки и възпаление на очите, препоръчителна за онези, които носят очила или редовно работят на компютър.

Ползи: облекчаване болките и умората в очите, подобряване на зрението.

 • продължителност: 30 мин.
 • цена:                            79 лв.

0019Накапване на билково олио в носа.

Препоръчва се при: възпаление на синусите, главоболие, алергии, хроничен синузит.

Ползи: подобрява зрението, вкуса, обонянието.

 • Продължителност: 20 мин.
 • Цена:                            34 лв.

0013Накапване на билково олио в ушите.

Препоръчва се при: болки и шум в ушите, главоболие, алергии.

Ползи: подобрява слуха, засилва мозъчното оросяване.

 • Продължителност: 20 мин.
 • Цена:                            34 лв.

0015Освобождава напрежението и болките в шията и горната част на гърба. Помага за успокояване и подхранване на горната част на гърба. Кладенче с топли билкови растителни масла нормализира мускулния тонус.

Препоръчва се при: схващане, болки, дискомфорт в областта на врата и гърба.

Ползи: дълбока релаксация и комфорт. Мускулите се отпускат, напрежението спада, намалява болката, възстановява се гъвкавостта.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                            79 лв.

0014Аюрведа лечение на болки в кръста и долната част на гърба. Включва ефективно използване на обезболяващи билки, масла и топлина, които стимулират самовъзстановяващия механизъм в организма, смазват меките тъкани и подпомагат оздравяването.

Препоръчва се при: болки в гърба, дегенеративни промени, спондилоза, мускулна скованост.

Ползи: Затопля и релаксира, подобрява мобилността, укрепва и подхранва мускулната и костната тъкан.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                            79 лв.

Кладенче с топло билково масло престоява върху коляното. Процедурата успокоява влошената Вата доша в областта на коленете, възстановява синовиалната течност в ставите и поддържа целостта на структурите в колянната става. Премахва скованост и болка, защитава коленните стави от възрастовите промени, увеличава циркулацията на кръвта.

Препоръчва се при: артроза на колянната става, остеопороза, хронична болка, навяхвания, спортни травми.

Ползи: премахва скованост и болка, защитава коленните стави от възрастовите промени, увеличава циркулацията на кръвта.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                            79 лв.

Кладенче с топло билково масло престоява върху сърдечната област. Има затоплящ, релаксиращ, успокояващ ефект.

Препоръчва се при: мускулна болка в гърдите, астма и други респираторни проблеми.

Ползи: укрепва както физическия и емоционален център, така и сърдечния мускул.

 • Продължителност: 50 мин.
 • Цена:                            79 лв.

0018Балансиране на областта на пъпа. Кладенче с топло билково масло престоява върху коремната област, укрепва храносмилането, улеснява освобождаването на дълбоко заседнали емоции.

Препоръчва се при: лениви черва, запек, други стомашни проблеми.

Ползи: облекчава храносмилателни симптоми като раздразнени черва, газове, лош апетит, запек и дискомфорт в коремната област.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                            79 лв.

Аюрведичен масаж на стъпалата. Обработват се всички рефлексни зони и марма (жизненоважни) точки. Подобрява здравословното състояние, укрепва тялото и нервите. Падабянга балансира дошите и действа добре на страдащи от безсъние, умора и спазми.

Препоръчва се при: уморени крака, нарушения в съня.

Ползи: релаксира и успокоява стъпалата, подобрява равновесието.

 • продължителност: 30 мин.          50 мин.
 • цена:                            41 лв.             64 лв.

Димитър Попов - Терапевт

Димитър Попов е терапевт с 17 годишен опит в сферата на оздравителните и профилактични методи с холистичен подход. Богатият опит в сферата на източни и западни методи му дава възможност да се фокусира върху индивидуалните нужди на всеки. Владеенето на различни техники в това число и Перцептивна Остеопатия и техниката ЕММЕТТ, му позволява да установи къде в тялото има дисфункции или недостиг за да бъдат възстановени.

Какво представлява ЕММЕТТ техниката:

Техниката Емметт е енергизираща, изключително нежна и елегантна техника за мускулна релаксация, но с дълбоко въздействие. Техниката използва леко докосване в специфични Емметт точки, за да облекчи болката и дискомфорта, да подобри движението или да облекчи напрежението и ограниченията. В резултат на това вътрешните и външните органи и системи на тялото се връщат в равновесие и се повишава качеството на живот.

Въздействието е мигновено и дори пациенти с дългогодишни хронични болки в мускулите намират облекчение, още след първите минути на прилагане на метода.

Как работи:

Техниката Емметт използва кожата, като сензорен екран. Приложеното леко докосване задейства „АКТИВИРАНЕ” на вътрешни и външни процеси в движение, което довежда тялото в баланс.

Тялото ни реагира, като се активизира, чрез специфични Емметт точки намиращи се върху кожата, които предоставят директни импулси през заобикалящата съединителна тъкан (фасция), която обвива всеки орган и клетка в нашето тяло и има изключителната способност да им въздейства директно.

Чрез въздействието на лекото докосване на специфични зони върху мускули и сухожилия, ограниченията и блокажите се освобождават във възможно най-кратко време.
Нервната система изпраща стимулацията на фасцията към мозъка, който изпраща коригиращи импулси за цялото тялото. По този начин блокажите могат да се „Отпушат” така, че тялото да намери своето равновесие почти моментално.

Върху какво въздейства:

Техниката Емметт е отличен метод за въздействие върху Псоас, мускулът, който поддържа тялото ни изправено, в баланс, подкрепя диафрагмата, стимулира позитивните чувства, емоции, енергезира – затова този мускул е наричан още, „Псоас – мускулът на душата”

Техниката Емметт се прилага отлично и за:

 • Релаксация при състояния на стрес и напрежение
 • Решения при различни състояния на гърба / ставите / главоболие и мигрена
 • Подобрява гъвкавостта, мобилността и издръжливостта на мускулите ставите и сухожилията на гърба, кръста, таза, краката и ръцете
 • Отпуска болезнени и претоварени мускули
 • Подобрява координацията на ръцете и краката
 • Подпомага оздравяването при различни травми
 • Подготвяща и съпътстваща терапия по време на бременност и раждане
 • Подобрява циркулацията на лимфата и кръвообръщението
 • Подпомага изхвърлянето на излишните течности
 • Подобрява дишането
 • Подобрява мобилността на ставите при всички възрасти
 • Насърчава психическата и физическа жизненост
 • Подравнява баланса на тялото, създава добра заземеност и хармония
 • Регулира всички системи в тялото: храносмилане, метаболизъм и др.

Резултатите след прилагането на Техниката Емметт много често са моментални с позитивни физически промени при различните състояния.

Специално подбраната индивидуална програма ще доведе до подобрена мобилност и движение на всички стави:

 • Торса – целия гръбначен стълб
 • Областта на таза и тазобедрените стави
 • Краката – коленете, глезените и стъпалата
 • Раменете, лопатките и врата
 • Ръцете – лактите и китките

Кой би могъл да има полза от Техниката Емметт:

– Голфъри

– Спортисти с ограничени движения

– Тенисисти

– Бременни и раждали жени

– Лекари хирурзи

– Хора със заседнал начин на живот

– Упражняващи професии с фина моторика

– Възстановяване след операции

– За когото е важно да има свобода на движенията и да е в комфорт с тялото и себе си

Какво включва изпълнението на Техниката Емметт?

Техниката Емметт може да бъде изпълнена в седящо, изправено или легнало положение, направо върху кожата или през леки и меки дрехи.

Една сесия може да продължи от 15 – 25 минути, като единична процедура или по-дълго като се комбинира с други методи.

 • продължителност: 15 – 25  мин.
 • цена:                               48 лв.

Терапевтичен масаж за отпускане на мускулните крампи, ускоряване циркулацията на кръвта и лимфата, намаляване на  нервно-мускулната възбудимост и стимулиране рефлекторната контракция (миотатичен рефлекс) на мускулите и покриващите ги фасции. Използват се техники за проникване в голяма дълбочина, за да се достигне до най-трудно достъпните  мускулни групи.

Ползи и ефекти:

 • При хронични мускулни и ставни болки;
 • Облекчава болките и възстановява обхвата на движение на ставите;
 • Намалява мускулните спазми и сковаността на мускулите;
 • Повишена циркулация и приток на кръв към тъканите;
 • Намалява общия стрес в организма, насърчава възстановяването.
 • продължителност:  25 мин.     50 мин.
 • цена:                        48 лв.          68 лв.

Масажът детоксикира, освобождава енергийните блокажи на вътрешните органи и неутрализира стреса. Самите блокажи се проявяват във вид на възли и втвърдявания в областа на корема и гръдната клетка. Основна причина за тях са негативни емоции като гняв, страх, безпокойство, депресивни мисли и др. Възможно е да са провокирани също от стрес, произшествия, операции, лекарства, лошо хранене и неправилна стойка. Чи Ней Цанг изчиства токсинините, премахва отрицателните чувства и се справя с излишната топлина в тялото, за да възвърне нормалната функция на органите.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                            68 лв
 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                            64 лв.

От състоянието и правилното функциониране на лимфната система зависи в най-голяма степен здравето на човека. Лимфодренажният масаж спомага за ускоряване движението на лимфата в организма, което води до отстраняване на излишните течности и изхвърляне на шлаките и токсините. Това от своя страна способства за очистването на организма и снижаване на телесното тегло.

Лимфодренажният масаж установява равновесие между течностите в организма. Затова е изключително полезен при отекли и уморени крака, при отстраняване на едеми, целулит, акне и стрес. Препоръчва се при оплаквания от подути клепачи, двойна брадичка или набръчкана кожа. При по-младите хора тези проблеми не са изразени, но стават ясно забележими при жените, наближаващи менопаузата и при хората под стрес.

Ползи:

 • Възстановяване след травми и операции за ускоряване на обменните процеси и възстановяването на тъканите;
 • Премахва токсините и ускорява метаболизма, както и  насищане с кислород на тялото;
 • Противодейства на заседналия начин на живот;
 • Облекчава симптомите на депресия и тревожно разстройство; подобрява качествата на съня;

 • Помага за циркулацията на лимфната система;
 • Възстановяване на тонуса при болка и напрежение на мускулите;
 • При лечение на отоци и варикозно разширение на вените чрез укрепване и тонизиране на стените на съдовете и подобряване на лимфотока и кръвотока в тях;
 • Регулиране и възстановяване на обмяната на веществата в организма и премахване на целулита. Чрез извеждане на течностите и отпадните продукти от метаболизма се снижава телесното тегло.
 • продължителност: 50 мин.      80 мин.
 • цена:                            64 лв          98 лв
 • продължителност: 30 мин.
 • цена:                            41лв.

Вендузите предизвикват временно зачервяване и малки кръвоизливи върху кожата, които обаче оказват благоприятно рефлекторно въздействие върху вътрешните органи. Кръвообращението се засилва, подобрява се процесът на хранене и съпротивляемост на тъканите. Възпалителните огнища бързо се разсейват. Процедурата се прилага при бронхити, възпаление на белите дробове, плеврити, невралгии. Усилва обмяната на веществата, съпротивителните сили на организма и т.нар. кожно дишане.

 • продължителност: 30 мин.           50 мин.
 • цена:                            41 лв.              64 лв.

Дълбокотъканният масаж релаксира мускулите, освобождава напрежението в ставите и подобрява лимфотока. Изпълнява се по специална методика, позволяваща балансиране на нервната система и придобиване на по-голяма гъвкавост. Терапевтът набляга на проблемните зони. Ефектът е дълбока релаксация на мускули и психика. Подходящ при проблеми с гърба, ставите, стрес и напрежение.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                            64 лв.

Терапията се извършва с нежни движения на пръстите и палците по мускулите и съединителната тъкан. Внимателният натиск изпраща послания дълбоко в тялото. Резултатите често за забележителни дори след първата сесия, тъй като организмът се самолекува.

Боуен техниката помага при мигрена, мултиплексна склероза, церебрална парализа, парализа на лицевия нерв, мускулна дистрофия, синдром на хронична умора, фибромиалгия, инсулт, Паркинсон. Също така влияе добре при нощно напикаване, спортни травми, проблеми с бъбреците, остра и хронична умора, втвърдяване на врата, болки в гърба, ишиас, симптоми на астма, бронхиални проблеми, адхезивен капсулит и други.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                             64 лв.

При този метод с много фини, леки движения се постига изключително дълбоко и ефективно въздействие. Методиката се базира на естественото наместване на всички субстрати и освобождава блокажите – физически, емоционални, психологически. Подходът позволява безопасно и безболезнено лечение. Противопоказанията за прилагане на перцептивната остеопатия (от перцепция – сетивно възприемане, усет за диагностика и лечение) са ограничени.

 • продължителност: 50 мин.
 • цена:                             68 лв.

При този оздравителен, иновативен метод се използват бързи, ритмични вибрации и инфрачервена светлина, които от своя страна предизвикват умерени мускулни контракции и стимулират цялото тяло. Повишава се жизнения тонус и се балансира трептенето на клетките. Кръвообръщението също се подобрява.

Предимства:

 • Стимулира метаболизма, в резултат на което се изгарят калории.
 • Потиска разпространението на целулита.
 • Увеличава и подобрява гъвкавостта.
 • Подпомага лимфния дренаж.
 • Спомага за извеждане на токсините.
 • Препоръчва се за хора с остеопороза и остеоартроза, тъй като не натоварва ставите.
 • продължителност: 20 – 25 мин.         45 – 50 мин.
 • цена:                               50 лв.                    80 лв.

2 Responses

 1. yana
  | Отговор

  Здравейте!
  Адресът ни е: гр. София, ул. Шипка 15, ет. 1, ап. 1

  Поздрави

 2. yana
  | Отговор

  Здравейте!
  Адресът ни е: гр. София, ул. Шипка 15, ет. 1, ап. 1

  Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.