ВЪЗСТАНОВЯВЯНЕ

МАСАЖИ, ТЕРАПИИ И ПРОЦЕДУРИ

Подходящи при проблеми с опорно-двигателния апарат, настъпили при травми или претоварване на определени зони на тялото. Процедурите спомагат за повишаване на  съпротивителните сили на организма, което провокира желание за физическа активност. Поддържат доброто състояние на организма и бистра концентрация на мисълта. Отстраняват натрупаните блокажи в тялото.

0011

Процедура, съобразена с Вашата индивидуалност. Извежда от тъканите токсините и отпадъчните продукти. Използват се билкови есенции и съставки, специално подбрани за всеки пациент.

Препоръчва се при: безсъние, тревожност, стрес, умора, болки в ставите и мускулите, артритни болки, психологични или гинекологични проблеми.

Ползи: премахва умората, релаксира тялото и сетивата, подобрява зрението, сънят и мускулният тонус.

Продължителност:50 мин.
Цена:126 лв.
0016

Древна техника за възстановяване. Прави се специфичен масаж върху важни центрове на тялото (марма точки) и така се освобождават енергийни блокажи. В резултат постепенно и фино системата се зарежда отново с прана (жизнена енергия). Процесът е изключително приятен, сравним с дълбока и блажена медитация.

Препоръчва се при:енергийни блокажи, умора и стрес.

Ползи:насърчава добрият сън, подобрява физическата стабилност, балансира енергията в тялото.

Продължителност:50 мин.
Цена:146 лв.
0012

Дълбокотъканен аюрведичен масаж с прилагане на допълнителен натиск. Отпуска мускулите в дълбочина и силно стимулира кръвообращението в тъканите.

Препоръчва се при:мускулни и ставни болки, болки в тялото, при активни спортисти, психическо напрежение и стрес.

Ползи: стимулира циркулацията в тъканите, освобождава дълбоко заседналите токсини, особено подходящ при спортисти.

Продължителност:50 мин.
Цена:126 лв.
00111

В ленени торбички се поставя високоефективна, индивидуално приготвена смес от билки и аюрведични растителни масла. Прилагат се локално за облекчаване на болка, за релаксация и възстановяване.

Препоръчва се при: мускулни болки, остеоартрит, безсъние, депресия.

Ползи: успокоява болката, тонизира и подмладява кожата, действа релаксиращо на целия организъм.

Продължителност:50 мин.
Цена:126 лв.
00116

Масаж със специфична паста, приготвена от аюрведични билкови пудри и масла, които почистват кожата, засилват кръвообращението, насърчават загубата на тегло и предотвратяват появата на стрии. Изчистват шлаката, която може да предизвиква или е предизвикала целулит и задържане на течности.

Препоръчва се при:суха кожа, лимфен застой, наднормено тегло, целулит, депресивни състояния.

Ползи:подобрява състоянието на кожата,намалява целулита, засилва метаболизма, стимулира кръвообращението и храносмилането, особено ефективен за редуциране на теглото.

Продължителност:50 мин.80 мин.
Цена:126 лв.189 лв.
020

Кладенче с билково Гхи. Процедурата осигурява оптимално подмладяване на очите и околоочната тъкан. Прилага се при сърбеж, замъгляване, зачервяване, воднисти очи, умора, перде, силно увредено зрение, включително и проблеми с ретината.

Препоръчва се при:умора, болки и възпаление на очите, препоръчителна за онези, които носят очила или редовно работят на компютър.

Ползи: облекчаване болките и умората в очите, подобряване на зрението.

Продължителност:30 мин.
Цена:98 лв.
0019

Накапване на билково олио в носа.

Препоръчва се при:възпаление на синусите, главоболие, алергии, хроничен синузит.

Ползи: подобрява зрението, вкуса, обонянието.

Продължителност:30 мин.
Цена:49 лв.
0013

Накапване на билково олио в ушите.

Препоръчва се при: болки и шум в ушите, главоболие, алергии.

Ползи: подобрява слуха, засилва мозъчното оросяване.

Продължителност:30 мин.
Цена:49 лв.
0015

Освобождава напрежението и болките в шията и горната част на гърба. Помага за успокояване и подхранване на горната част на гърба. Кладенче с топли билкови растителни масла нормализира мускулния тонус.

Препоръчва се при: схващане, болки, дискомфорт в областта на врата и гърба.

Ползи:дълбока релаксация и комфорт. Мускулите се отпускат, напрежението спада, намалява болката, възстановява се гъвкавостта.

Продължителност:50 мин.
Цена:146 лв.
0014

Аюрведа лечение на болки в кръста и долната част на гърба. Включва ефективно използване на обезболяващи билки, масла и топлина, които стимулират самовъзстановяващия механизъм в организма, смазват меките тъкани и подпомагат оздравяването.

Препоръчва се при: болки в гърба, дегенеративни промени, спондилоза, мускулна скованост.

Ползи:Затопля и релаксира, подобрява мобилността, укрепва и подхранва мускулната и костната тъкан.

Продължителност:50 мин.
Цена:146 лв.

Кладенче с топло билково масло престоява върху коляното. Процедурата успокоява влошената Вата доша в областта на коленете, възстановява синовиалната течност в ставите и поддържа целостта на структурите в колянната става. Премахва скованост и болка, защитава коленните стави от възрастовите промени, увеличава циркулацията на кръвта.

Препоръчва се при: артроза на колянната става, остеопороза, хронична болка, навяхвания, спортни травми.

Ползи: премахва скованост и болка, защитава коленните стави от възрастовите промени, увеличава циркулацията на кръвта.

Продължителност:50 мин.
Цена:146 лв.

Кладенче с топло билково масло престоява върху сърдечната област. Има затоплящ, релаксиращ, успокояващ ефект.

Препоръчва се при:мускулна болка в гърдите, астма и други респираторни проблеми.

Ползи:укрепва както физическия и емоционален център, така и сърдечния мускул.

Продължителност:50 мин.
Цена:146 лв.
0018

Балансиране на областта на пъпа. Кладенче с топло билково масло престоява върху коремната област, укрепва храносмилането, улеснява освобождаването на дълбоко заседнали емоции.

Препоръчва се при:лениви черва, запек, други стомашни проблеми.

Ползи: облекчава храносмилателни симптоми като раздразнени черва, газове, лош апетит, запек и дискомфорт в коремната област.

Продължителност:50 мин.
Цена:146 лв.

Аюрведичен масаж на краката. Третират се всички рефлексни зони и Марма (жизнени) точки. Подобрява здравословното състояние, стабилизира тялото и нервите. Падабхянга балансира дошите и има добър ефект при клиенти, страдащи от безсъние, умора и спазми. Препоръчва се при: уморени крака, нарушения на съня. Предимства: релаксира и облекчава краката, подобрява баланса.

Продължителност:30 мин.50 мин.
Цена:66 лв.90 лв.

Терапевтичен масаж за отпускане на мускулните крампи, ускоряване циркулацията на кръвта и лимфата, намаляване на  нервно-мускулната възбудимост и стимулиране рефлекторната контракция (миотатичен рефлекс) на мускулите и покриващите ги фасции. Използват се техники за проникване в голяма дълбочина, за да се достигне до най-трудно достъпните  мускулни групи.

Продължителност:50 мин.
Цена:146 лв.
00115

Немедикаментозно лечение на болки и схващания в гърба, врата, раменете и краката. Прилага се също при температура, треска, кашлица, повдигане, умора, физически и емоционален стрес, и др. Ефикасен метод за премахване на женски оплаквания като болезнен или нередовен цикъл, недостатъчна кърма и синдроми от климактериума. Гуаша е добър избор за предпазване и лечение на остри инфекциозни заболявания, дихателни и храносмилателни проблеми и други остри и хронични болести. Масажът на главата стимулира дейността на мозъка, успокоява главоболието и нервно напрежение. Предотвратява увреждането на косатата, причинено от обикновените гребени, предпазва от косопад, пърхот и сърбеж. При него се използва плоска, леко вдлъбната пластина със заоблени ръбове от кравешки рог или нефрит.

Продължителност:50 мин.
Цена:90 лв.

Масажът детоксикира, освобождава енергийните блокажи на вътрешните органи и неутрализира стреса. Самите блокажи се проявяват във вид на възли и втвърдявания в областа на корема и гръдната клетка. Основна причина за тях са негативни емоции като гняв, страх, безпокойство, депресивни мисли и др. Възможно е да са провокирани също от стрес, произшествия, операции, лекарства, лошо хранене и неправилна стойка. Чи Ней Цанг изчиства токсинините, премахва отрицателните чувства и се справя с излишната топлина в тялото, за да възвърне нормалната функция на органите.

Продължителнност:50 мин.
Цена:90 лв.

Дълбокотъканният масаж релаксира мускулите, освобождава напрежението в ставите и подобрява лимфотока. Изпълнява се по специална методика, позволяваща балансиране на нервната система и придобиване на по-голяма гъвкавост. Терапевтът набляга на проблемните зони. Ефектът е дълбока релаксация на мускули и психика. Подходящ при проблеми с гърба, ставите, стрес и напрежение.

Продължителност:50 мин.
Цена:90 лв.

При този метод с много фини, леки движения се постига изключително дълбоко и ефективно въздействие. Методиката се базира на естественото наместване на всички субстрати и освобождава блокажите – физически, емоционални, психологически. Подходът позволява безопасно и безболезнено лечение. Противопоказанията за прилагане на перцептивната остеопатия (от перцепция – сетивно възприемане, усет за диагностика и лечение) са ограничени.

Продължителнност:40 мин.50 мин.
Цена:100 лв.160 лв.