ТАЙ ЧИ и УЕЛНЕС МЕДИКАЛ ЧИГОНГ – За да сме центрирани, балансирани и в хармония. За да се зареждаме.

и Няма коментари

Онлайн практика по ТАЙ ЧИ и УЕЛНЕС МЕДИКАЛ ЧИГОНГ с Димитър Попов през платформата ZOOM

 • Кога?

Две нови практики всеки месец.

 • Как да се включа?

Участието си може да заявите на нашия мейл info@rudraaksha.net

Цената е 8 лв. на практика като може да заплатите на място в Holistic Gallery Rudraaksha
или с банков превод:

IBAN: BG96FINV91501016490983
БАНКОВ КОД: FINV9150

Практики по Уелнес Мeдикал Чигонг (УМЧ):

Древнa система от упражнения, методи и техники, която ни позволява да активираме, поддържаме и разгръщаме жизнената си сила (Чи) и самосъзерцанието си  – за постигане на физическо здраве, психическа стабилност и емоционален комфорт.

Практикувайки УМЧ, ще се научите:

 • Да усъвършенствате пътя към здравословен начин на живот и дълголетие;
 • Да дишате правилно – едно от основните средства за регулиране на емоциите;
 • Да се самолекувате – да ускорите положителните процеси на физическо и психическо ниво;
 • Да въздействате върху другите – развивайки собствената си харизма;
 • Да разгърнете духовния си потенциал.

УМЧ – дар от китайската цивилизация, следвайки принципите на традиционната китайска медицина за повлияване и насочване на Чи върху физическия ни аспект. В тази връзка УМЧ е неразделна част от процедурите, които прилагаме, като:  Акупунктура, Моксатерапия, Вендузотерапия, упражнения и практики по Тай Чи и Уелнес Медикал Чигонг. Работейки в тези насоки, ще мултиплицирате ефектите от процедурите, ще се освобождават емоционални и физическите блокажи от вътрешните органи, емоционалната нестабилност ще е овладяна, ще осигурите на тялото лекота и комфорт.

УМЧ – ще ни научи как да активираме, подобряваме, насочваме и съхраняваме вътрешното си Чи, чрез комплекс от хармонични движения и упражнения, които имат профилактичен и оздравителен ефект. С редовната им практика, ще постигнете състояние на вътрешен мир и самосъзерцание.

 • Тялото се самоструктурира и самоподрежда
 • Дишането е възможно най-естествено и леко
 • Умът е ясен и спокоен

Когато работим върху тялото си само „отвън“, ние му помагаме да постигне по-високи нива, да се чувства по-комфортно, жизнено, енергично и в хармония със себе си. Но за постигане на идеалния баланс, е добре да работим и „отвътре“, което означава, ние самите да си помагаме, защото когато имаме помощ само отвън, ние продължаваме с „уж още малко енергия“, за „уж още малко време“. Представените практики работят в  подкрепа на това: да се научим да работим и вътрешно върху себе си, за да сме концентрирани, балансирани и да освободим мислите и емоциите си.

ТАЙ ЧИ  е метод, който укрепва и лекува тялото и душата, успокоява и концентрира ума, с доказан благотворен ефект върху физиката, като повишава гъвкавостта, равновесието, мускулния тонус и контрола върху тялото.

ТАЙ ЧИ ни учи как да направляваме ума във вярната посока и да освобождаваме определени задръжки, блокажи, включително емоционални и психологически. Когато ние сами работим върху себе си, увеличаваме и мултиплицираме ефектите, които сме получили от тази работа – а именно: освободили сме емоционалните и физически блокажи от вътрешните органи, освободили сме тялото и то се чувства по-комфортно в себе си.

Ползи от ТАЙ ЧИ:

 • Повишава настроението –  помага за трансформиране на ежедневния стрес  в жизненост, балансира емоциите; стимулира социалното взаимодействие;
 • За баланс и стабилност – повишава силата и гъвкавостта, координацията на тялото, коригира стойката и походката;
 •   Помага при болки породени от артрит и при симптоми на Фибромиалгия; Увеличава плътността на костите, заздравява връзките и сухожилията;
 • Подобрява Проприоцепцията (способността за усещане позицията на тялото си в пространството), което намалява риска от падане и фрактури;
 • Подобрява обема на движение на ставите; намалява напрежението и сковаността на мускулите;
 •   Засилва функцията на вътрешните органи;  работата на белите дробове и дишането, функцията на храносмилателния тракт.

Енергията Чи

Енергийното тяло е ключът към проявяване на духа.

В този аспект, всички ние се нуждаем  от „храна“, за да поддържаме равновесие между физиката, емоциите и ума си. Практиките по Уелнес Медикал Чигонг и Тай Чи ни помагат да определим целите си и да осигурим физическата, мисловна и духовна „храна“ по естествен начин.

Енергията Чи се проявява във всеки аспект от живота и ежедневието ни. Тя поддържа устойчивостта и целостта на тялото ни, подхранва вътрешните ни органи, жлезите с вътрешна секреция, кръвоносната система и всички останали части на организма ни. Ето защо е добре да се научим как да я овладяваме, взаимодействаме и работим с нея най-пълноценно.

За Тай Чи и Уелнес Медикал Чигонг

Едни от най-важните инструменти за изучаване на умението да работим с универсалната си енергия Ци, са практиките по Тай Чи и Уелнес Медикал Чигонг. Това е оздравителна система за саморегулиране на организма, изразена под формата на специални техники, които наблягат основно върху медитацията, физическите упражнения и дишането и фино задвижват енергията, за да достига тя до всички части в тялото.

Синергията между двете практики има благотворен ефект върху физиката:  повишаваме гъвкавостта, стабилизираме равновесието, мускулния тонус и контрола върху тялото. Да останем концентрирани върху настоящия момент,  като деликатно балансираме онези аспекти от съществуването си, които се нуждаят от внимание, са основна цел на техниките: каляваме волята, освобождаваме определени задръжки, блокажи, включително емоционални и психологически. Постигнатото единството между двигателната активност, дишането и състоянието на ума, ни водят към цялостно подобряване на здравето и подмладяване.

С практиките по Тай Чи и Уелнес Медикал Чигонг усещате как:

 • Стойката се подобрява;
 • Гръбнака се закалява;
 • Ставите са по-гъвкави;
 • Движенията са по-меки и свободни;
 • Походката е лека и уверена;
 • Напрежението и застойните явления са отстранени;
 • Всички системи и органи в тялото са в равновесие;
 • Умът е ясен и спокоен.

Още след първата практика тялото е релаксирано, усеща се меко раздвижване на гръбначния стълб и ставите, болковият синдром в гърба, кръста и крайниците постепенно отшумява, сънят е спокоен, кръвното налягане регулирано,  осъзнавате, че постигате вътрешен мир. И този прилив на жизнена сила, Ви съпътства през целия ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.