Акупунктура

и Няма коментари

Как работи Акупунктурата?

Акупунктурата е метод, при който чрез повърхностно въздействие се постига ефект в дълбочина върху всички системи в тялото. Акупунктурата използва различни области на тялото за поставяне на игли – конкретните точки зависят от дисфункцията.

Акупунктурата стимулира освобождаването на ендорфини – естествени  хормони за облекчаване на болката в тялото, като намаляват и общото напрежение в организма. Методът повлиява и върху вегетативната нервна система, дишането, кръвното налягане и сърдечната дейност. Използва се като превенция срещу много заболявания и дисфункции, алергии, както и при хора с понижена имунна защита с цел – да укрепи имунната система. Положително повлиява и дисфункции в нервната система, ендокринната, храносмилателната и сърдечно-съдовата. Подобрява съня, стимулира енергийния поток и чувството за благополучие.

Акупунктурата подобрява функциите на тялото и насърчава естествения оздравителен процес чрез стимулиране на специфични анатомични места акупунктурни /тригерни/ точки. Стерилните игли се поставят на различна дълбочина по определените от терапевта места по тялото и престояват около 20 мин. Може да се включат и допълнителни техники за стимулиране на иглите: инфрачервена лампа за локално нагряване, мокси, гуаша, масаж. Акупунктурата може да се използва както като самостоятелна терапия, така и като допълнение други процедури.

Процедурата има успокояващ, релаксиращ, дори сънотворен ефект, което може да причини понижаване на кръвното налягане, в следствие на което непосредствено след Акупунктурата, клиентът да се чувства отпаднал.

Ползи от Акупунктура:

✔ Хронични болки

✔ Главоболия от тензионен тип и мигрена

✔ Болка в мускулите и ставите

✔ Следоперативни болки

✔ Облекчава напрежението в мускулите, насърчава изчезването на отока

✔ Болка в коляното

✔ Спортни травми

✔ Миофасциални болки

✔ Вегетативна дистония

✔ Дисфункции на нервната система/ тревожност, депресия

✔ Проблеми с имунната система

✔ Повтарящи се разстройства на напрежението и синдром на прекомерна умора

✔ Различни зависимости /алкохол, тютюнопушене/

✔ Безплодие

Продължителност:70 мин.
Цена:120 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.